ŽUPANIJA / OPĆINE

NOVI SAZIV

U općini Vojnić konstituiran novi saziv Općinskog vijeća - većinu osigurao HDZ i to samostalno

U općini Vojnić konstituiran novi saziv Općinskog vijeća - većinu osigurao HDZ i to samostalno

Za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Azim Durmić (HDZ), za prvog potpredsjednika Drago Valentić (HDZ), a za drugog Diana Eremić (SDP, SSDS, DSS).

Jedanaest dana od održanog prvog kruga izbora, u općini Vojnić konstituiran je novi saziv Općinskog vijeća, te je tako verificiran mandat trinaestorici novoizabranih vijećnika. Većinu od sedam mandata osigurao je HDZ samostalno, a u vijeću ušlo je i četiri vijećnika ispred koalicije SDP, SSDS i DSS, dok su ostala dva mandata pripala dvojici kandidata liste grupe birača, nositelja Nikole Škrgića.

Sjednicu je otvorila i vodila do utvrđivanja člana predstavničkog tijela Nataša Opačić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vojnić, a nakon podnesenog Izvješća Mandatne komisije i imenovanja članova Odbora za izbor i imenovanja, za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Azim Durmić (HDZ), za prvog potpredsjednika Drago Valentić (HDZ), a za drugog potpredsjednika Diana Eremić (SDP, SSDS, DSS).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponovimo, kako je već u prvom krugu izbora za općinskog načelnika, premoćnu pobjedu osigurao Nebojša Andrić (HDZ) s osvojenim 1 200 glasova, i tako za sebe ostavio kandidata Bojana Dobrosavljevića (SDP, SSDS, DSS) s prikupljenim u pola manje broja glasova. Ujedno, za zamjenika načelnika, iz redova pripadnika hrvatskog naroda, izabran je Josip Kurtović (HDZ), koji je na izborima sudjelovao bez protukandidata.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!