ŽUPANIJA / OPĆINE

NOVI MANDAT

Novi saziv Općinskog vijeća dobila i Općina Žakanje, načelnik Jurkaš očekuje konstruktivnost - komentirao i suradnju s HDZ-om u prijašnjem mandatu

Novi saziv Općinskog vijeća dobila i Općina Žakanje, načelnik Jurkaš očekuje konstruktivnost - komentirao i suradnju s HDZ-om u prijašnjem mandatu

Nezavisna lista načelnika Danijela Jurkaša na ovim izborima osigurala je većinu u Općinskom vijeću, dok je u prijašnjem mandatu načelnik Jurkaš kohabitirao s HDZ-ovom dominacijom u vijeću.

Nakon provedenih izbora, novi saziv Općinskog vijeća dobila je i Općina Žakanje. Na konstituirajućoj sjednici održanoj prošlog tjedna, devet novoizabranih članova verificiralo je svoj četverogodišnji mandat. Ponovimo, kako je najviše glasova na netom održanim izborima osvojila lista grupe birača nositelja Danijela Jurkaša (591), koja je daleko iza sebe ostavila, nekad neprikosnovenu lokalnu organizaciju HDZ-a, čiju je lista na ovim izborima predvodila Mirjana Bregar (376), te Domovinski pokret na čelu s Zlatkom Moravcem s osvojenim 119 glasova.

Preračunajući u mandate, nezavisnoj listi pripalo je pet vijećničkih mjesta, HDZ-u tri, te DP jedan. Za predsjednika vijeća izabran je Dinko Ivčić, dok su zamjenici Irena Hribljan, te Hrvoje Jurić (HDZ).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osiguravši tako većinu u novom sazivu Općinskog vijeća, upitali smo načelnika Danijela Jurkaša znači li to da može u ove četiri godine odahnuti, na što je odgovorio da niti u prijašnjem mandatu, u kojem je HDZ imao većinu u Općinskom vijeću, nije bilo značajnijih problema i nerazumijevanja, bez obzira što se u kampanji od strane predsjednice OO HDZ Žakanje svakakvih nebuloza moglo čuti.  

- Vjerujem u konstruktivnost novog saziva Općinskog vijeća, a svaka inicijativa iz bilo kojih redova dobro je došla, dodao je na kraju.

Izdvojeno


Reci što misliš!