ŽUPANIJA / OPĆINE

PRVI U HRVATSKOJ

Općina Lasinja na vrhu ljestvice u Hrvatskoj prema visini ulaganja u sport, načelnik Perčić: Cilj nam je unaprijediti standard u sferi sporta i rekreacije

Općina Lasinja na vrhu ljestvice u Hrvatskoj prema visini ulaganja u sport, načelnik Perčić: Cilj nam je unaprijediti standard u sferi sporta i rekreacije

Prema trendu povećanja sredstava za sport, na čelnoj poziciji u od svih općina u Hrvatskoj nalazi se upravo općina Lasinja, zahvaljujući upravo 3,1 milijuna kuna vrijednom projektu unapređenja sportske infrastrukture.

Iako mnogi pokazatelji ukazuju na ne baš izdašno ulaganje na nacionalnoj razini u sport te smo često na samom dnu europske ljestvice po tom pitanju, na mikro razini primjetan je određeni pomak. Među najuspješnijim lokalnim jedinicama po ulaganju u sport daleko iznad svih u Karlovačkoj županiji iskače općina Lasinja.

Čak što više, prema trendu povećanja sredstava za sport, na čelnoj poziciji u od svih općina u Hrvatskoj nalazi se upravo općina Lasinja, koja je od dvadeset tisuća kuna, koliko je za sport izdvojila u 2017. preko 26 tisuća u 2018.  godini, tijekom 2019. za sport dala čak 3,2 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rezultat ovih izvan prosječnih pokazatelja ulaganja u sport, za KAportal komentirao je  načelnik općine Lasinja Mario Perčić, koji je pojasnio kako je Općina s ciljem unapređenja kvalitete životnih uvjeta stvaranjem novih sadržaja koji će zadržati mlade ljude i obitelji na području općine, krenula u realizaciju projekta „Rekonstrukcije sportskih terena Lastavica“.

- Projektom smo nastojali omogućiti pojedincima i različitim pravnim subjektima koji djeluju u sferi sporta i rekreacije realizaciju svojih aktivnosti, a time i dodatno animirati dio lokalnog stanovništva za bavljenje sportom i rekreacijom, kazao je načelnik Perčić, dodajući pritom kako je unutar projekta uređeno nogometno igralište s umjetnom travom, tribina, košarkaško, odbojkaško te tenisko igralište, outdoor fitness teretana te je cijeli kompleks zaštićen visokom ogradom.

Revitalizacijom i novom ponudom sportskih sadržaja u Lasinji na raspolaganju je svim sportskim društvima na području općine u kojima aktivno djeluje minimalno sto rekreativaca, a gotovo svakodnevno stotinjak djece školske dobi uključeno je u sportske i rekreacijske programe i aktivnosti.

Kako je pritom dodao i načelnik Perčić, poseban naglasak u projektu stavljen je upravo uz  obrazovanje i odgoje djece.

- Postojanje adekvatne i dostupne sportske infrastrukture nedvojbeno stvara se pozitivan učinak u sferi tjelesne aktivnosti djece, a time su stvorene i osnovne pretpostavke za njihov rast i razvoj, a to nam je ujedno bio i jedan od ciljeva, dodao je na kraju načelnik Perčić.

Izdvojeno


Reci što misliš!