ŽUPANIJA / OPĆINE

PODIZANJE STANDARDA

Do kraja godine kreću radovi na energetskoj obnovi Područne škole u Tounju, Karlovačka županija s tvrtkom Pilja d.o.o. iz Karlovca potpisala sporazum o izvođenju radova

Do kraja godine kreću radovi na energetskoj obnovi Područne škole u Tounju, Karlovačka županija s tvrtkom Pilja d.o.o. iz Karlovca potpisala sporazum o izvođenju radova

Radovi energetske obnove obuhvati će sanaciju i izolaciju dijela krovišta i vanjskih zidova, zamjenu vanjske stolarije te izolaciju temelja.

U Područnoj školi "Lucija Capan" u Tounju uskoro bi trebali krenuti radovi na energetskoj obnovi zgrade škole. Naime, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar ispred Karlovačke županije i izvođač radova, direktor tvrtke Pilja d.o.o. iz Karlovca Darko Pogačić, potpisali su Okvirni sporazum o izvođenju radova na projektu vrijednosti 1,82 milijuna kuna. Za realizaciju ove investicije najveći dio sredstva osigurala je Karlovačka županija, dok će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU participirati u iznosu od 400 tisuća kuna.

Prema riječima direktora Pogačića, radovi sanacije i izolacije dijela krovišta i vanjskih zidova, zamjenu vanjske stolarije te izolaciju temelja izvodit će se u dvije faze, prva do kraja ove godine te druga u 2022. godini, kada se očekuje i njezin završetak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar tom je prigodom naglasila da je u proteklih nekoliko godina Županija uložila značajna sredstva u školstvo na području općine Tounj. Tome u prilog ide i otvoranje Dječjeg vrtića u prostoru škole, a aktualna investicija energetske obnove dodatno će pridonijeti povećanju školskog standarda na tounjskom području.

- Ulaganja u predškolski i školski odgoj valja promatrati i kao značajne demografske mjere koje će osigurati djeci i mladima, pa tako i njihovim roditeljima, znatno bolje uvijete za život, a time i ostanak na ovom području, napominju iz Županije.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!