ŽUPANIJA / OPĆINE

MUKE PO NAČELNIKU

Načelnik Tounja nezadovoljan odazivom mještana na radove čišćenja stare kapele: Neki su samo odvezli jednu prikolicu cigle i nisu se vratili

Načelnik Tounja nezadovoljan odazivom mještana na radove čišćenja stare kapele: Neki su samo odvezli jednu prikolicu cigle i nisu se vratili

Načelniku i nije baš najbolje sjelo što su radove na kapeli, odradili samo djelatnici komunalnog pogona i onih na javnim radovima, a ne i sumještani.

Ovih dana, na području općine Tounj, privedeni su kraju radovi na čišćenju unutrašnjosti i okoliša na kapeli Sv. Ivan Nepomuk, najstarijem vjerskom objektu na ovim prostorima. Kako obavještava načelnik Ivica Sopek, akcija uređenja dogovorena je u suradnji sa župnikom Josipom Štefančićem, koji je pozvao sve mještane da pomognu uređenju kapele.

No, nažalost kako kaže načelnik, osim njega i Josipa Ljubanovića koji je odvezao jednu prikolicu cigle, i nije se vratio, od mještana općine nije došao nitko.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Tako da je sav teret uređenja i čišćenja pao na djelatnike komunalnog pogona i javnih radova. U roku od tjedana kapela je u potpunosti očišćena od građevinskog otpada, te je pojačano krovište zahvaljujući akciji članova Gorske službe iz Ogulina. Ujedno, ispred kapele postavljeni su novi opločnici za lakši ulaz, te nova vrata kojih nije bilo na kapeli desetljećima, pojašnjava, te u nastavku dodaje:

- Nadamo se da će na sljedećoj akciji biti više volontera, mještana, a pogotovo mladih koji se slabo ili nikako ne odazivaju na ovakve i slične dobrovoljne akcije uređenja spomenika kulture i šetnica.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!