ŽUPANIJA / OPĆINE

"ĐIR PO KUPI"

Kamanje i Žakanje spremno dočekuju "Đir po Kupi" - safari rafting u organizaciji TZP Kupa i Croatia Open Land

Kamanje i Žakanje spremno dočekuju

"Dođi na "Đir po Kupi", ekipu skupi i okupaj se u Kupi, a klince arheologiji prepusti!" moto je nove turističke ponude u općinama Žakanje i Kamanje u organizaciji Croatia Open Land i TZP Kupa.

Na predivnoj rijeci Kupi ovih dana održat će se dva događanja u sklopu eventa 'Đir po Kupi', a okuplja sve dobne skupe i kombinira aktivan odmor, druženje i arheološko istraživanje za najmlađe, i to u općinama Kamanje i Žakanje.

Naime, u organizaciji agencije Croatia Open Land Tours DMC i Turističke zajednice područja Kupa, u subotu 31. srpnja u Kamanju i srijedu 4. kolovoza u Žakanju, održat će se veselo druženje uz safari rafting, odnosno laganu vožnju čamcima. Vožnja će trajati od 15 do 18 sati, a promotivna cijena iznosi 100 kn po osobi. Mogući broj sudionika za svaki dan je 40 ljudi raspoređenih u 20 čamaca (dvosjeda).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako zbog niskog vodostaja ljeti nije moguće održavanje adrenalinskih i brzih raftinga, ljeto je idealna sezona za safari raftinge – lagane opuštajuće vožnje koje osiguravaju dobru zabavu, druženja i naravno kupanje. Sigurnost i pratnju osigurat će licencirani skiperi Croatia Open Landa s međunarodnom WRT Pro Rescue 3 licencom.

Event u Kamanju „Đir Kupom pa na film!“ započinje u 14 sati na plaži 'Petrinjski kut', a nakon safari raftinga sudionici će se moći okrijepiti roštiljem i hladnim pićem, a svoje proizvode izložit će i lokalni OPG-i. Odmah nakon đira u 21 sat Općina Kamanje u suradnji s Kino klubom Karlovac organizira gledanje filma "Ledena staza". Inače, to je već peta godina da Općina organizira projekciju filma na otočiću koji se nalazi u samom središtu rijeke Kupe.

Par dana kasnije, kreće „Đir Kupom pa na party!“ u Žakanju s početkom od 14 sati, a nakon vožnje posjetitelje očekuje afterparty uz samu rijeku na novouređenom kupalištu. Organizatori najavljuju kako je Općina uredila nekoliko kupališta, koje vrijedi vidjeti i u njihovim blagodatima uživati. Tu je i simpatičan Beach bar Jurovo uz samu rijeku, dok će se za okrijepu burgerima pobrinuti Nikola Grgurić iz restorana Doris, a i lokalni OPG-i već pripremaju svoje štandove. Dodajmo tome kako Općina obećaja tamburaše, pa zabave i dobre atmosfere neće nedostajati.

Ujedno, za najmlađe oba dana od 15 do 18 sati održat će se edukativne radionica "Potraga za potonulim blagom", u Kamanju na plaži Petrinjski kut, a u Žakanju na plaži Jurovo. Mali istraživači upustit će se u uzbudljivo arheološku potragu pa dok odrasli raftaju, klinci iskapaju i uče. Radionice su besplatne.

- Sve se odvija u općinama kroz koje prolazi predivna Kupa koja je na tom mjestu sama granica sa Slovenijom. Cilj događanja je približavanje prirodnih ljepota sudionicima, poticanje na aktivan odmor i boravak u prirodi i poticanje lokalnog stanovništva na kreiranje turističkih ponuda u njihovim mjestima. Stoga: Dođi na "Đir po Kupi", ekipu skupi i okupaj se u Kupi, a klince arheologiji prepusti!- poručuju iz Croatia Open Land-a.

Prijave za safari rafting vožnju primaju se na mail [email protected] ili na broj 099 548 4007 (Matea, Croatia Open Land).

Izdvojeno


Reci što misliš!