ŽUPANIJA / OPĆINE

RADNO U LASINJI

Na sjednici Općinskog vijeća u Lasinji izglasan drugi rebalans proračuna, do kraja godine u planu niz projekata

Na sjednici Općinskog vijeća u Lasinji izglasan drugi rebalans proračuna, do kraja godine u planu niz projekata
Općina Lasinja

Prihodovna strana proračuna Općine Lasinja nakon drugog rebalasa iznosi 7,9 milijuna kuna.

Općina Lasinja na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća donijela je i drugi rebalans proračuna, te on sada iznosi 7,9 milijuna kuna. No, iako je riječ o umanjenju prihoda nešto malo manje od milijun kuna, posla i projekata prema riječima načelnika Marija Perčića do kraja godine neće nedostajati.

Među njima je i priprema projektne dokumentacije za dom DVD D. Sredičko za potrebe prijave na natječaj te novelacija projekta Interpretacijskog centra lasinjske kulture. Preko Vodovoda Lasinja planirana je nabava traktora i malčera te proširenje vodovoda u Desnim Štefankima, točnije Špišićima, Orečićima, Karasima, duljine 5 km, što financijski podupiru Hrvatske vode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Od Karlovačke županije odobreno je sufinanciranje projektne dokumentacije nogostupa u Kupskoj ulici, u iznosu od 49 tisuća kuna te kampa „Lovački dom“ u Brezju, u iznosu od 20 tisuća kuna, dok od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade odobren je projekt vanjske igraonice za vrtić te će realizacija ići u kolovozu dok je vrtić zatvoren. Također odobrena je mjera „500 kn po djetetu“  u okviru Programa potpora za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama Republike Hrvatske, u iznosu od 110 tisuća kuna. Od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrena su sredstva za video nadzor i digitalizaciju poslovanja, kako bi sve aplikacije bile unutar istog sustava, te će isto biti završeno do kraja godine - obrazložio je načelnik Perčić na sjednici Općinskog vijeća.

Možda ono najvažnije, za štetu od potresa koje je lasinjsko područje pretrpjelo u prosincu prošle godine, do sada je opravdano 250 tisuća kuna, a načelnik Perčić kazao je da je zatraženo još dodatnih 250 tisuća kuna.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!