ŽUPANIJA / OPĆINE

EU PROJEKTI

U Općini Vojnić trećina proračunskih prihoda čine EU sredstva - u ovoj godini najveći planirani europski projekt je rekonstrukcija Doma kulture

U Općini Vojnić trećina proračunskih prihoda čine EU sredstva - u ovoj godini najveći planirani europski projekt je rekonstrukcija Doma kulture

Rekonstrukcija zgrade Doma kulture planira se prijaviti na aktivni javni poziv unutar Mjere 7 Ruralnog razvoja, a suglasnost za prijavu dalo je Općinsko vijeće.

Za rekonstrukciju zgrade Doma kulture u Vojnić, Općina planira osigurati europski novac. Riječ je, naime, o investiciji vrijednoj 8,3 milijuna kuna, koja je ujedno i najveći planirani europski projekt u Vojniću u ovoj godini. U pripremu projektne dokumentacije za obnovu zgrade Doma kulture, Općina je utrošila 300 tisuća kuna, a projekt planira kandidirati na upravo aktivni javni poziv za Mjeru 7.4.1. Ruralnog razvoja, čiju suglasnost za prijavu na zadnjoj sjednici dalo i Općinskog vijeća.

Inače, rekonstrukcija i modernizacija Doma kulture nije jedina investicija za koju Općina planira aplicirati za europski novac. U svom ovogodišnjem proračuna teškom 31 milijun kuna, trećinu proračunskih sredstava Općina planira osigurati iz raspoloživih EU sredstava. Samo unutar programa upravljanja imovinom, kao izvor sredstava su EU fondovi, procijenjene vrijednosti 10,5 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među aktivnostima, uz već spomenutu rekonstrukciju Doma kulture, europska sredstva planirana su i za uređenje dječjeg igrališta u vrijednosti 80 tisuća kuna, obnovu zgrade Hitne pomoći vrijednosti 500 tisuća kuna, rekonstrukciju i energetsku obnova zgrade stožera civilne zaštite 300 tisuća kuna, izradu dokumentacije za toplovod 500 tisuća kuna te rekonstrukciju zgrade kod tržnice u garažni prostor 500 tisuća kuna.

U programu građenja komunalne infrastrukture, za izgradnja nerazvrstane ceste u naseljima Svinica Krstinjska i Široka Rijeka planira se iznos od milijuna kuna iz europskih sredstava, dok za rekonstrukciju i sanaciju šumske ceste 500 tisuća kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!