ŽUPANIJA / OPĆINE

DODATNA SREDSTVA

Općina Vojnić "podebljala" program jačanja gospodarstva, glavni razlog saniranje štete od potresa na objektima i poljoprivrednim zemljištima

Općina Vojnić

Naknade za štete uzrokovane prirodnim katastrofama na poljoprivrednim zemljištima i objektima povećane su na iznos od 600 tisuća kuna.

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća, Općina Vojnić povećala je sredstva za Program jačanja gospodarstva, kako pritom kažu, čija je svrha stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za razvijanje poduzetničke klime, korištenje poduzetničke infrastrukture za realizaciju poduzetničkih pothvata, povećanje poslovne aktivnosti, a konačnici i smanjenje broja nezaposlenih osoba.

U drugim izmjenama od početnih 680 tisuća kuna, program je povećan za dodatnih 500 tisuća kuna, i to za aktivnosti naknade štete prouzročene na objektima i poljoprivrednim zemljištima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Naknada za štete uzrokovane prirodnim katastrofama predviđena u proračunu u I. izmjenama iznosi 600 tisuća kuna, a odnosi se na štete na stambenim objektima i poljoprivrednom zemljištu usred elementarnih nepogoda. Preraspodjelom je iznos uvećan zbog šteta nastalih od potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine kada je prema uputi Ministarstva financija bilo neophodno osigurati potrebna sredstva za financiranje nastalih šteta - pojašnjavaju iz Općine.

Druge redovite aktivnosti unutar mjere su financiranje rada Turističke zajednice u iznosu od 80 tisuća kuna, zatim kapitalne pomoći trgovačkim društvima u vlasništvu Općine Vojnić, Vojnić Komunalac d.o.o. i Vodovod i odvodnja Vojnić d.o.o., u iznosu od 400 tisuća kuna.

Inače, Općina Vojnić ima u planu i osnivanje novog trgovačkog društva – Tržnica, s ciljem uspostavu proizvodnje i otkupa koji će se organizirati na novoizgrađenoj tržnici, rekonstruiranoj iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

- Ulaganjem 100 tisuća kuna unutar ovog program u ovoj godini omogućit će se uspostava poljoprivredne proizvodnje na zemljištu u vlasništvu Općine Vojnić te otkup poljoprivrednih proizvoda od proizvođača s područja općine i pronalazak distribucijskih kanala – dodaju u nastavku iz općinske uprave.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!