ŽUPANIJA / OPĆINE

DAN OPĆINE

Općina Cetingrad slavi svoj dan, tom prigodom otvoren i novoizgrađeni most Ruševica - županica i predstavnici Vlade najavili niz novih lokalnih investicija

Općina Cetingrad slavi svoj dan, tom prigodom otvoren i novoizgrađeni most Ruševica - županica i predstavnici Vlade najavili niz novih lokalnih investicija

U narednom razdoblju općina Cetingrad trebala bi dobiti ljekarnu, Distributivni centar za proizvodnju bilja, voća i povrća, smještane kapacitete za djelatnike policije u sklopu PP Cetingrad, predstoji i uređenje Starog grada kao i rekonstrukcija pet km državne ceste.

Povodom dana općine Cetingrad, županica Martina Furdek Hajdin sa suradnicima i načelnicom Marinom Kalić svečano je otvorila most Ruševica, koji se nalazi na rijeci Glini, a povezuje Općine Cetingrad i Vojnić. Most je to, nadaju se svi, koji će poboljšati kvalitetu cestovne infrastrukture te osigurati lakše i sigurnije prometovanje sudionika u prometu. Vrijednost projekta izgradnje iznosila je 2,7 milijuna kuna.

Inače, iz Karlovačke županije naglašavaju kako su do sada izgrađeni novi mostovi u Veljunu, Furjanima, Gornjem Bukovlju - Zvečaju, a u ovom trenutku su i gradovi Karlovac i Ozalj spojeni novim mostom u Pokuplju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ulaganje u infrastrukturu samo je dio koji može pomoći da u svome području radimo i živimo, da osiguramo sigurno i bolje plaćeno radno mjesto te da ljudi mogu formirati svoj dom. Mostovi su podloga za bolju dostupnost i povezanost – kazala je županica Martina Furdek Hajdin.

Nakon otvorenja novoizgrađenog mosta, uslijedilo je polaganje vijenaca u čast 47-ero Cetingrađana koji su izgubili svoje živote u Domovinskom ratu, kao i održavanje svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Cetingrad, na kojoj je načelnica Marina Kalić zahvalila Karlovačkoj županiji na potpori u brojnim projektima, te istaknula kako  vrtić pri školi, koji je uspostavljen uz pomoć Karlovačke županije, danas pohađa 20-ero mališana. 

Županica Furdek Hajdin naglasila je kako Karlovačka županija kontinuirano radi na rješavanju problema nedostatka ljekarne u Cetingradu kao i na uspostavljanju Distributivnog centra za proizvodnju voća, povrća i industrijskog bilja. Ujedno, kroz projekt Dodir civilizacija planirano je uređenje Starog grada kako bi bio spreman za obilježavanje 500. obljetnice Sabora u Cetinu 2027. godin.

Saborska zastupnica Maja Grba Bujević obratila se okupljenima te istaknula povijesnu i ratnu važnost Cetingrada te navela dvije važne poruke koje šalje ministar Tomo Medved.

- Prva se odnosni na Policijsku postaju Cetingrad, u sklopu koje će se izgraditi smještajni kapacitet za 80 djelatnika Hrvatske policije kako bi još snažnije štitili granice i prostor Republike Hrvatske. Cilj je živjeti i raditi u sigurnoj zemlji, na čemu kontinuirano rade i ministar Medved i cijela Vlada RH. Druga stavka odnosi se na odluku Vlade s prošlotjedne sjednice, temeljem koje će se rekonstruirati nerazvrstana cesta Đurin potok u duljini 5 km na zadovoljstvo mještana Cetingrada – prenose iz Županije.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!