ŽUPANIJA / OPĆINE

EUROPSKI NOVAC

Općina Tounj svoj budžet podebljala za 744 tisuća kuna osiguranih iz EU fondova - revitalizirat će prostor u sklopu špilje Tounjčice

Općina Tounj svoj budžet podebljala za 744 tisuća kuna osiguranih iz EU fondova - revitalizirat će prostor u sklopu špilje Tounjčice

Cilj je spriječiti daljnju degradaciju prostora u sklopu špilje i zaštititi biološku i krajobraznu raznolikost, naglašavaju iz Općine.

Općina Tounj osigurala je europska sredstva u iznosu od 744 tisuće kuna, za projekt „Edukativne šumske staze“, koji će se provoditi u sklopu špilje „Tounjčice“. Kako pojašnjavaju iz Općine, projektom će se kroz informiranje javnosti o izuzetnoj vrijednosti biološke i krajobrazne raznolikosti stvoriti svijest o potrebi i važnosti očuvanja, te time i drugačijeg ponašanja i odnosa pojedinaca te zajednice prema prirodnim vrijednostima.

- Također će se pokušati spriječiti daljnja degradacija cijelog prostora i zaštititi biološku i krajobraznu raznolikost, kroz otvaranje prostora za edukativne aktivnosti, očuvanje prirodne, povijesne i kulturne baštine, poticanjem održivog razvoja naše lokalne zajednice kroz proširenje sadašnje ponude – dodaju u nastavku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Intenzitet potpore na ovom projektu je maksimalan, u stopostotnom iznosu, a najveći dio prihvatljivih troškova odnosi se na radove na uspostavi i uređenju poučne šumske staze, točnije pripremne zemljane i betonske radove, kao i opločenje staze. Unutar projekta provodit će se i radovi na izgradnji nadstrešnica, postavljanja klupa, edukativnih i info tabli, te smjerokaza.

Izdvojeno


Reci što misliš!