ŽUPANIJA / OPĆINE

POTPORE ŠKOLI

Nema brige za učenike Osnovne škole Žakanje, lokalne općine osigurale nabavku radnih materijala, a najavile i sufinanciranje ostalih aktivnosti

Nema brige za učenike Osnovne škole Žakanje, lokalne općine osigurale nabavku radnih materijala, a najavile i sufinanciranje ostalih aktivnosti
foto: www.kazup.hr

Godišnji program potpora Osnovnoj školi Žakanje u proračunima lokalnih jedinica više je i od 100 tisuća kuna.

Bliži se početak još jedne školske godine, pa je ujedno i zadnje vrijeme za pripremu i opremanje školaraca. Kako i prijašnjih godina, udžbenike za sve učenike financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok će dodatni obrazovni materijal, kao što su radne bilježnice, atlase, kutije za tehnički, likovne mape, za učenike Osnovne škole Žakanje financirati općine Žakanje, Kamanje i Ribnik.  

Osim toga, iz Općina poručuju kako će kao i prethodnih godina osigurati financiranje redovitog školskog prijevoza učenika, programa „Škole u prirodi“ i ostalih aktivnosti u školi, za što su ujedno osigurali sredstva unutar programa potpora radu Osnovne škole Žakanje, a koji godišnje prelazi iznos i od 100 tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Osnovne škole Žakanje ujedno poručuju kako za učenike s mjestom prebivališta na području grada Ozlja, a to je uglavnom žumberački dio, roditelji podmiruju samostalno nabavku dodatnih obrazovnih materijala, te će im Grad Ozalj naknadno refundirati troškove. Svi udžbenici i radni materijali, naručeni preko MZO-a i Općina, čekat će učenike na njihovim klupama prvi dan nastave, 6. rujna 2021, dodaju iz OŠ Žakanje.

Izdvojeno


Reci što misliš!