ŽUPANIJA / OPĆINE

INVESTICIJE

U općini Plaški uskoro kreću radovi na ribogojilištu smuđa, a najavljen i projekt izgradnje pilane, podršku privatnim investicijama dala i Karlovačka županija

U općini Plaški uskoro kreću radovi na ribogojilištu smuđa, a najavljen i projekt izgradnje pilane, podršku privatnim investicijama dala i Karlovačka županija

Prema najavama u Plaškom bi se uskoro treba izgraditi pilana za koju se priprema projektna dokumentacija, dok je za investiciju ribogojilišta smuđa već izdana građevinska dozvola.

Izgradnja pilane, ribnjaka i ribogojilišta za uzgoj smuđa te druge investicije privatnih investitora i Općine Plaški bile su teme današnjeg sastanka vrha Karlovačke županije i lokalne vlasti održanog u Plaškom. Naime, kako obavještavaju iz Karlovačke županije, prema najavama investitora u Plaškom se uskoro treba izgraditi pilana, za koju je već pokrenuta izrada projektne dokumentacije.

- U prostornim planovima Općine i Županije nema zapreka za gradnju ovog pogona te se uskoro mogu očekivati daljnje aktivnosti na realizaciji projekta. Za ribnjak i ribogojilište smuđa, tvrtka Montania-planinski ribnjaci već je dobila građevinsku dozvolu te se prvi radovi na ovom projektu mogu očekivati do kraja listopada ove godine, dodaju iz Županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstavnici investitora predstavili su projekt za koji planiraju i dodatno proširenje, a na kojem bi se u prvoj fazi zaposlilo 18 djelatnika, s mogućnošću dodatnog zaposlenja do 35 ljudi. Početni kapacitet ribnjaka bio bi 330 tona ribe s planom proširenja na 1100 tona po godini. Trenutna površina na kojoj će se obavljati uzgoj i proizvodnja, po najmodernijim tehnološkim modelima, iznosi 0,8 hektara, uz želju za proširenjem na 4 hektara površine.

U dogledno vrijeme planira se i prerada proizvedene ribe te zbog toga investitor namjerava osigurati vlastito energetsko napajanje putem solarnih kolektora, koji će biti postavljeni na krovove objekata za uzgoj ribe. Investitor sličnu investiciju planira i na području Cetingrada, gdje je u planu uzgoj pastrve i zapošljavanje 25 radnika.

- Karlovačka županija snažno podupire investicije u gospodarstvo i otvaranje novih radnih mjesta te će, kako su i ovom prigodom istaknule županica Furdek-Hajdin te pročelnica Jarnjević, ubrzati sve zakonske procedure i pružiti svu potrebnu potporu, u realizaciji ovih vrijednih investicija koje će potaknuti gospodarski razvoj i ostanak ljudi na ovom prostoru, poručuju iz Županije.

Izdvojeno


Reci što misliš!