ŽUPANIJA / OPĆINE

INVESTICIJE

U općini Plaški uskoro kreću radovi na ribogojilištu smuđa, a najavljen i projekt izgradnje pilane, podršku privatnim investicijama dala i Karlovačka županija

U općini Plaški uskoro kreću radovi na ribogojilištu smuđa, a najavljen i projekt izgradnje pilane, podršku privatnim investicijama dala i Karlovačka županija

Prema najavama u Plaškom bi se uskoro treba izgraditi pilana za koju se priprema projektna dokumentacija, dok je za investiciju ribogojilišta smuđa već izdana građevinska dozvola.

Izgradnja pilane, ribnjaka i ribogojilišta za uzgoj smuđa te druge investicije privatnih investitora i Općine Plaški bile su teme današnjeg sastanka vrha Karlovačke županije i lokalne vlasti održanog u Plaškom. Naime, kako obavještavaju iz Karlovačke županije, prema najavama investitora u Plaškom se uskoro treba izgraditi pilana, za koju je već pokrenuta izrada projektne dokumentacije.

- U prostornim planovima Općine i Županije nema zapreka za gradnju ovog pogona te se uskoro mogu očekivati daljnje aktivnosti na realizaciji projekta. Za ribnjak i ribogojilište smuđa, tvrtka Montania-planinski ribnjaci već je dobila građevinsku dozvolu te se prvi radovi na ovom projektu mogu očekivati do kraja listopada ove godine, rečeno je na sastanku održanom u ovoj općini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstavnici investitora predstavili su projekt za koji planiraju i dodatno proširenje, a na kojem bi se u prvoj fazi zaposlilo 18 djelatnika, s mogućnošću dodatnog zaposlenja do 35 ljudi. Početni kapacitet ribnjaka bio bi 330 tona ribe s planom proširenja na 1100 tona po godini. Trenutna površina na kojoj će se obavljati uzgoj i proizvodnja, po najmodernijim tehnološkim modelima, iznosi 0,8 hektara, uz želju za proširenjem na 4 hektara površine.

U dogledno vrijeme planira se i prerada proizvedene ribe te zbog toga investitor namjerava osigurati vlastito energetsko napajanje putem solarnih kolektora, koji će biti postavljeni na krovove objekata za uzgoj ribe. Investitor sličnu investiciju planira i na području Cetingrada, gdje je u planu uzgoj pastrve i zapošljavanje 25 radnika.

- Karlovačka županija snažno podupire investicije u gospodarstvo i otvaranje novih radnih mjesta te će, kako su i ovom prigodom istaknule županica Furdek-Hajdin te pročelnica Jarnjević, ubrzati sve zakonske procedure i pružiti svu potrebnu potporu, u realizaciji ovih vrijednih investicija koje će potaknuti gospodarski razvoj i ostanak ljudi na ovom prostoru.

Izdvojeno


Reci što misliš!