ŽUPANIJA / OPĆINE

BRAVO!

Općina Vojnić u top deset hrvatskih općina: U protekle tri godine povećala iznos povučenih EU sredstava za čak 14 tisuća puta

Općina Vojnić u top deset hrvatskih općina: U protekle tri godine povećala iznos povučenih EU sredstava za čak 14 tisuća puta

Uspoređujući podatke iz 2017. godine kada je iznos povučenih sredstva u općini Vojnić iznosio tek malo manje od 27 tisuća kuna, prošlu godinu ona su iznosila gotovo 3,8 milijuna kuna

Prema podacima FINA-e i analize portala gradonačelnik.hr, općine u Hrvatskoj u prošloj godini povukle su 713,6 milijuna kuna. No, uz značajan broj sredstava, iz godine u godinu vidljiv je i trend rasta broja ugovorenih europskih projekata. U toj kategoriji, u top deset općina u Hrvatskoj svoje mjesto zauzela je općina Vojnić, kao jedina iz Karlovačke županije, kojoj je ujedno uručeno priznanje za izniman doprinos u području korištenja EU fondova.  

Naime, uspoređujući podatke iz 2017. godine kada je iznos povućenih sredstva u općini Vojnić iznosio tek malo manje od 27 tisuća kuna, prošlu godinu ona su iznosila gotovo 3,8 milijuna kuna, što je rast od gotovo od 14 tisuća puta. Dobar dio tih sredstava odnosio se na projekt rekonstrukcije i opremanje Dječjeg vrtića, kojim je Općina nastojala povećati kapacitete i poboljšati trenutne uvjete predškolskog odgoja na svom području. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Općine Vojnić o ovom priznanju komentiraju kako je za vrhunske rezultate potreban uigran tim ljudi, koji su spremni dati više od onoga što se od njih traži. 

- Ovakvo priznanje dodatni je poticaj našem timu da nastavi unatoč brojnim pokušajima da nas se zaustavi u razvoju naše općine. Hvala svima koji su prepoznali naš rad i daju nam podršku, pa makar i jednim ,,lajkom", dodaju u nastavku. 

Inače, u sljedećem sedmogodišnjem razdoblju, Hrvatskoj je na raspolaganju 25 milijardi eura, bilo kroz Višegodišnji financijski okvir ili Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Tu će zasigurno veliku šansu naći i mnoge druge općine, ali i gradovi u Karlovačkoj županiji. 

Izdvojeno


Reci što misliš!