ŽUPANIJA / OPĆINE

KOLEGIJ PONEDJELJKOM

Općine Žakanje i Ribnik domaćini kolegija županice - najvažniji projekt na ovom području je skorašnja rekonstrukcija državne ceste D6

Općine Žakanje i Ribnik domaćini kolegija županice - najvažniji projekt na ovom području je skorašnja rekonstrukcija državne ceste D6

Iz Karlovačke županiji najavili su da će do lipnja 2022. godine biti spremna projektna dokumentacija, dok su za izgradnju brze ceste od GP Jurovski Brod do čvora Novigrad, predložene dvije varijante trase brze ceste, koje će biti prezentirane javnosti.

Županica Martina Furdek Hajdin sa suradnicima održala je kolegiji u općinama Žakanje i Ribnik. Kako prenose iz Karlovačke županije, razgovaralo se o stanju na tržištu rada i usklađenosti sa obrazovnim sustavom, najavljeni su javni pozivi i natječaji koji se očekuju u narednom razdoblju u sektoru školstva, gospodarstva te zdravstva i socijalne skrbi. Možda domaćinami najvažnija tema bila je o budućim aktivnostima županijske uprave za ceste te aktivnostima koje provodi županijska razvojna agencija.

Iz Karlovačke županije poručuju kako su neki od prioriteta Općine Žakanje proširenje Dječjeg vrtića obzirom na naznake da će trenutni kapacitet vrtića s dvije skupine biti premali, a proširenjem bi se omogućilo otvaranje dodatne vrtićke skupine. Općina Žakanje nalazi se među 10 najboljih općina u Hrvatskoj po odvojenom recikliranju otpada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jedan od najkonkretnijih projekata na području općina Žakanje i Ribnik je rekonstrukcija državne ceste D6. Do lipnja 2022. godine očekuje se završetak projektne dokumentacije, dok su za izgradnju brze ceste od GP Jurovski Brod do čvora Novigrad, predložene dvije varijante trase brze ceste te će u naredno vrijeme biti prezentirane javnosti.

S druge strane, Općina Ribnik kao najmanja općina u Karlovačkoj županiji sa svega 374 stanovnika, okreće se razvoju turizma. Naime, dobar odaziv na festivalu "Via Ribnik" potaknuo je Općinu da se orijentira na turističku ponudu koju Ribnička kulturna baština pruža.

- U tom smjeru Općina ima brojne planove. Buđenje industrijske zone, demografski oporavak i modenizacija postojeće infrastrukture samo su neki od elemenata na kojima Općina kontinuirano radi, poručuju iz Karlovačke županije. 

Nakon kolegija, županica Martina Furdek Hajdin sa zamjenicom Vesnom Hajsan Dolinar i načelnikom Općine Žakanje Danijelom Jurkašem posjetila je izložbu Učeničke zadruge "Breznik" u Osnovnoj školi Žakanje. Učenici u sklopu Zadruge bave se šivanjem maskica i lutaka, krojenjem, izradom privjesaka od drveta i epoxy smole te izrađuju keramičko posuđe. 

Izdvojeno


Reci što misliš!