ŽUPANIJA / OPĆINE

ADVENT UZ KUPU

TZP Kupa povodom blagdana organizira prigodan program - bit će to spoj zabave, dobrih specijaliteta i bogate kulturne baštine

TZP Kupa povodom blagdana organizira prigodan program - bit će to spoj zabave, dobrih specijaliteta i bogate kulturne baštine
TZP Kupa

Već ovog petka u 16 i 30 sati u organizaciji DVD Žakanje i Općine organiziran je program Christmas burger party na općinskom trgu u Žakanju.

Turistička zajednica područja Kupa u suradnji s partnerima iz Ozlja, Draganića, Žakanje, Ribnika, Kamanja i Lasinje poziva sve posjetitelje na posjetu čarobnim lokacijama uz Kupu u ovo adventno vrijeme. Kako obavještavaju, organizirano je prigodno blagdansko druženje, dobar razlog za upoznavanje ovog područja i u ovo doba godine, od eno specijaliteta pa sve do bogate kulturne baštine.  

- U organizaciji udruge Larus Lasinja i Općine Lasinja, 18. prosinca (subota) organiziran je program na Trgu hrvatskih branitelja u Lasinji. Od 16:00 sati počinje otvorenje štandova izlagača, lokalnih OPG-a, nastavlja se u 17 i 30 sati otvorenjem živih jaslica i potom tradicionalnim božinim koncertom KUD Lasinja te na kraju izborom za Najfiniji božićni kolač, poručuju iz TZP Kupa.  

Već ovog petka, 17. prosinca u 16 i 30 sati u organizaciji DVD Žakanje i Općine Žakanje organiziran je program Christmas burger party na općinskom trgu u Žakanju. 

- Program se nastavlja i 19.prosinca u 13 sati kada počinje Dječji sajam i potom od 14 sati akustični nastup Tomice Jambrošića. U petak 24. prosinca od 10 sati tradicionalno se dijele besplatne pržene ribice uz VIS Stari Kostenjari. U Žakanju će zabavno biti 29. prosinca od 18 sati uz pub kviz i DJ show Marija Kovača, a dan poslije nastupa u akustičnom izdanju sjajni Damir Biondić Bronz. U susjednom Ribniku obilježit će se Štefanje, 26. Prosinca, u suradnji s članovima DVD Ribnik i Općinom, najavljuje direktor TZP Kupa Toni Šarić. 

U centru Draganića, na trgu od 21. do 23. prosinca Općina Draganić u suradnji sa udrugama organizira program za sve generacije. Pa će tako u utorak 21. Prosinca od 18 sati Dječji vrtić Didi predstaviti svoje aktivnosti i zajednički ukrasiti božićno drvce, a članice udruge Tradicije Draganića izrađivat će slasni draganićki puhanac, a od 19 i 30 sati očekuje se nastup Damira Biondića Bronza.  

- U srijedu 22. prosinca od 18 sati nastupa KUD Sv.Juraj a od 20 sati zabavlja vas Maneto. Dan poslije, 23. prosinca najprije od 18 sati predviđen je nastupa s programom OŠ Draganić i onda od 20 sati Marijan Monić. Za Badnjak od 11 sati druženje uz podjelu ribe i Polnoćka u Župnoj crkvi sv.Juraj i nastup tamburaša KUD Sv.Juraj Draganić. Na istom mjestu 2. siječnja uživajte u božićnom koncertu KUD Sv.Juraj, nakon župne mise u 11 sati, poručuju iz TZP Kupa.  

U organizaciji Grada Ozlja i Savjeta mladih Grada Ozlja te Gradskog društva Crveni križ Ozalj i partnera u Društvenom centru Ozalj organiziran je zanimljiv trodnevni program.  

- U srijedu 22.prosinca održava se Božićni sajam, koji počinje u 10 i 30 sati tradicionalnim kićenjem Drvca dobrih želja Društva naša djeca Ozalj. Edukativne i kreativne radionice u Društvenom centru održavaju se tijekom dana - od 11 i 15 sati udruga Zora Prilišće, 12 sati GD Crveni križ i 18 i 30 sati Tehno OZ. U 16:30 sati pogledajte predstavu za djecu i mlade u izvedbi KUD Vivodina i onda od 17 sati sudjelujte u Božićnom kvizu koji organizira LAG Vallis Colapis. Na kraju prvog dana, od 20 sati tamburaši KUD Ključ Trg održat će glazbenu probu za javnost, najavljuju u Turističkoj zajednici područja Kupa.  

U četvrtak 23. prosinca najprije od 16 i 30 sati bit će na rasporedu predstava za djecu u organizaciji Zabavnog centra Čarobna šuma, potom i prigodna Božićna Pričaonica Društva naša djeca Ozalj i na kraju u 17 i 30 sati u Ozalj dolazi Djed Mraz.  

- Oba dana prigodni domjenak uz kuhano vino, čaj i slastice pripremaju članovi UDVDR Ozalj i GD Crveni križ Ozalj. Na Badnjak, tradicionalno, članovi udruge vinogradara TRS Ozalj organiziraju domjenak, uz podjelu pečenih ribica i kuhano vino - od 9 do 12 sati, kažu iz TZP Kupa.  

Izdvojeno


Reci što misliš!