ŽUPANIJA / OPĆINE

lančana reakcija

Zbog jedne odluke slovenskih vlasti očekuje se otežano prometovanje na državnoj cesti D6 Ribnik - Žakanje - GP Jurovski Brod

Zbog jedne odluke slovenskih vlasti očekuje se otežano prometovanje na državnoj cesti D6 Ribnik - Žakanje - GP Jurovski Brod

Sve je u rukama Ministarstva prometa, od kojeg se očekuje da na isti način regulira prometovanje teretnih vozila kao i susjedna Slovenija.

Sa zadnjim danom prošle godine u susjednoj Sloveniji došlo je do izmjene pravilnika o ograničenju cestovnog prometa, čime se zabranjuje promet teretnih vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona nedjeljom i praznicima od 8 do 22 sata, a ne kao do sada do 21 sat. To ujedno znači i mogući zastoji teretnih vozila na izlazu iz Republike Hrvatske.  

Iz HAK-a poručuju kako otežano prometovanje drugih sudionika u prometu očekuje se prvenstveno na DC6 na relaciji Ribnik-Žakanje-GP Jurovski Brod kao i stvaranje kolona teretnih motornih vozila iznad 7,5 tona neposredno prije GP Jurovski Brod i to poglavito na raskrižju DC6 i DC228.  

A to nije neuobičajeno na ovom području. Naime, prisjetimo se kako je KAportal već izvještavao o problemima zastoja koje uzrokuju nepregledne kolone kamiona na izlazu iz države u Jurovskom Brodu (link). Kako nam je tada na upit iz PU Karlovačke potvrđeno, sve je u rukama Ministarstva prometa, od kojeg se očekuje da na isti način regulira prometovanje teretnih vozila kao i susjedna Slovenija.  

U prilog nepreglednim kolonama, kako navode iz HAK-a, ide i nedovoljni broj parkirališnih mjesta predviđenih za parkiranje teretnih motornih vozila na teretnom terminalu na GP Jurovski Brod i na susjednom graničnom prijelazu Metlika, kao i nemogućnosti isključivanja teretnih motornih vozila van kolnika DC6 na zato predviđena mjesta.  

Zbog toga su uputili i apel vozačima:  

- Mole se vozači teretnih motornih vozila na koje se odnosi zabrana prometovanja u Republici Sloveniji da s teretnim vozilima nedjeljom i praznicima do 22 sata ne prometuju prema DC6 relacijom Ribnik – GP Jurovski Brod.  

Izdvojeno


Reci što misliš!