ŽUPANIJA / OPĆINE

EKOLOŠKI UZGOJ

OPG za primjer! Obitelj Herceg iz Zagreba doselila u Modruš kako bi se bavili sirarstvom - rezultati su fantastični

OPG za primjer! Obitelj Herceg iz Zagreba doselila u Modruš kako bi se bavili sirarstvom - rezultati su fantastični

Potpuno ekološki uzgoj, uz ispašu na ekološki očuvanom krajoliku daje posebnu kvalitetu proizvodima ove mini sirane

OPG obitelji Herceg u Modruškoj Munjavi kod Josipdola postala je već nadaleko poznata po svojim kozjim sirevima vrhunske kvalitete. U svojoj mini sirani Jagarka proizvodi i kuhani kozji sir s vlascem koji je proglašen šampionom kvalitete na 4. nacionalnom ocjenjivanju sireva i drugih mliječnih proizvoda 2021. godine - Sir Cro fest, održanom krajem prošle godine u Zagrebu. 

Danas su vrijednu obitelj, Marinu i Hrvoja s njihovo troje djece posjetili županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar. Zanimljivo je da su Hercegi iz Zagreba no doselili su se na svoju djedovinu kako bi se bavili sirarstvom i im očito odlično ide. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas u uzgoju imaju 61 kozu pasmine Alpina, koje su upravo započele s jarenjem. U vlasništvu imaju oko četiri hektara zemljišta koje većinom služi kozama za ispašu. Potpuno ekološki uzgoj, uz ispašu na ekološki očuvanom krajoliku daje posebnu kvalitetu proizvodima ove mini sirane, a uz vrhunske sireve, obitelj proizvodi i ostale mliječne proizvode, jogurt, kefir i sirutku te većinu proizvoda plasiraju na kućnom pragu.

Obitelj Herceg do sada nije koristila nikakve poticaje i uglavnom su sve financirali vlastitim sredstvima, ali obzirom da planiraju proširenje proizvodnje i ulaganja u poljoprivrednu infrastrukturu, zainteresirani su za mogućnosti koje poljoprivrednicima nudi Karlovačka županija. O mogućnostima i uvjetima županijskih Javnih poziva domaćine je izvjestila županica Martina Furdek Hajdin.  

Županica je pohvalila predan obiteljski rad, a posebno je istaknula da se ova obitelj visokoobrazovanih ljudi iz urbanog središta odlučila na preseljenje u ovaj lijepi kraj i započela posao koji donosi kvalitetne sadržaje i osigurava financijsku stabilnost cijeloj obitelji. Karlovačka županija ima ogromne potencijale u poljoprivredi i turizmu i uspješan posao obitelji Herceg mogao bi poslužiti kao primjer i drugima da svojim radom osiguraju egzistenciju i obogate ove prostore. 

Izdvojeno


Reci što misliš!