ŽUPANIJA / OPĆINE

SUBVENCIJA STUDENTIMA

Studentima iz općine Ribnik stiže jednokratna pomoć! Zahtjev u općinsku upravu mogu podnijeti do kraja ovog mjeseca

Studentima iz općine Ribnik stiže jednokratna pomoć! Zahtjev u općinsku upravu mogu podnijeti do kraja ovog mjeseca

Jednokratna općinska pomoć studentima u ovoj akademskoj godini iznosi od 3.500 do 7.000 kuna.

Općina Ribnik i u ovoj akademskoj godini dodjeljuje novčanu pomoć domaćim studentima. Kako prenose iz općinske uprave, pomoć se isplaćuje jednokratno za tekuću akademsku godinu.  

- Pomoć za jednu akademsku godinu po studentu koji je obavezan prisustvovati predavanjima u mjestu studiranja, iznosi 7.000 kuna, dok pomoć za jednu akademsku godinu po studentu koji prisustvuje predavanjima online, iznosi 3.500 kuna, pojašnjavaju u nastavku. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pravo na pomoć imaju studenti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Ribnik, studenti svih godina studija, koji imaju status redovitog studenta i ne primaju stipendiju koja se financira iz drugih javnih izvora, te studenti čije kućanstvo ima podmirene sve obveze prema Općini Ribnik. 

Za ostvarivanje prava na pomoć, student je dužan podnijeti pisani zahtjev najkasnije do 31. siječnja u akademskoj godini za koju se zahtjev podnosi.  

- Odluka o dodjeli pomoći studentima sa područja Općine Ribnik u 2022. godini bit će objavljena na mrežnim stranicama Općine u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava, dodaju iz općinske uprave. 

Izdvojeno


Reci što misliš!