ŽUPANIJA / OPĆINE

RAZGOVOR S MJEŠTANIMA

U rješavanje problematike prespajanja mjesta Pravutina na HEP-ovu mrežu uključila se i Karlovačka županija, na sastanku s mještanima sudjelovao i direktor Elektre Karlovac

U rješavanje problematike prespajanja mjesta Pravutina na HEP-ovu mrežu uključila se i Karlovačka županija, na sastanku s mještanima sudjelovao i direktor Elektre Karlovac

Iz Karlovačke županije poručuju kako su mještani prihvatili uvjerenje predstavnika HEP-a da će izvedeni radovi garantirati kvalitetnu i sigurnu opskrbu iz hrvatskog elektroenergetskog sustava.

Zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i direktor HEP-a, Elektre Karlovac Zvonko Spudić, zajedno sa svojim suradnicima te predstavnicima mještana Pravutine na području općine Žakanje, obišli su danas radove na elektrodistribucijskoj infrastrukturi.  

Naime, mjesto Pravutina, koje graniči s Republikom Slovenijom, jedino je mjesto koje struju dobiva iz slovenske elektromreže te je planiran prijelaz na HEP-ovu distribuciju, o čemu je ujedno KAportal već izvještavao (više na poveznici na link).  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To je izazvalo prijepore kod mještana koji tvrde da je HEP-ova mreža na ovom području slabija i slabo održavana te da im je napajanje strujom iz Slovenije pouzdanije (više na poveznici na link).  

Iz Karlovačke županije poručuju kako su nakon dogovora predstavnika HEP-a, Elektre Karlovac i  Karlovačke županije, koje je inicirala zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, inače i sama stanovnica Žakanja, danas obiđeni radovi koje HEP izvodi na ovom području. 

- Dogovoreno je da se prvo treba rekonstruirati dalekovod i niskonaponska mreža u cijelosti, sa zamjenom stupova i kabliranjem te čišćenjem trasa elektromreže, a tek potom slijedi priključenje na HEP-ovu elektromrežu. Time će se osigurati kvalitetna i stalna opskrba strujom ovog područja te osigurati i alternativno napajanje u slučaju da iz nekog razloga dođe do ispadanja dijela napajanja, poručuju iz Županije.  

Nakon obilaska radova održan je i sastanak s mještanima Pravutine, koji su pokazali velik interes za ovu temu te u konačnici prihvatili uvjeravanje predstavnika HEP-a da će izvedeni radovi garantirati kvalitetnu i sigurnu opskrbu iz hrvatskog elektroenergetskog sustava. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!