ŽUPANIJA / OPĆINE

POŽAR GASI BRATA SPASI

Vatrogasci u Kamanju spašavali kuću u plamenu, u ispomoć im stigli "gasilci" iz susjedne Slovenije – u tijeku policijski očevid

Vatrogasci u Kamanju spašavali kuću u plamenu, u ispomoć im stigli

Prema informacijama s terena vatra je planula u pomoćnom objektu, te se je ubrzo proširila na kuću i zahvatila krovište.

Danas nešto prije podnevna buknuo je požar u obiteljskoj kući u samom centru Kamanja. Prema informacijama s terena vatra je planula u pomoćnom objektu, te se je ubrzo proširila na kuću i zahvatila krovište.  

Brzom intervencijom lokalnog DVD-a Kamanje, kojem su u ispomoć uskočili i vatrogasci iz susjedne Metlike, požar je lokaliziran te je tako spriječena veća materijalna šteta. Kako saznajemo u tijeku je i policijski očevid koji će utvrditi uzrok požara.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, ovo nije prvi slučaj da slovenski vatrogasci sudjeluju na intervencijama kao ispomoć kolegama na hrvatskoj strani granice u pograničnim krajevima Karlovačke županije.  

Naime, suradnja hrvatskih i slovenskih vatrogasnih društva na ovom području je uobičajena praksa i postoji oduvijek. Ujedno je i pokazatelj jako dobre prekogranične suradnje, bilo kroz održavanje zajedničkih vježbi i takmičenja ili odlazak na intervenciju, kao što je ovaj puta bio slučaj u Kamanju.     

Izdvojeno


Reci što misliš!