ŽUPANIJA / OPĆINE

KONAČNO

Općina Generalski Stol otvorila reciklažno dvorište, mještani mogu besplatno odložiti 40 vrsta različitog otada i tako smanjiti zagađenje prirode

Općina Generalski Stol otvorila reciklažno dvorište, mještani mogu besplatno odložiti 40 vrsta različitog otada i tako smanjiti zagađenje prirode

Reciklažno dvorište izgrađeno je na lokaciji nekadašnje farme peradi, odnosno Peradarniku kako ovo mjesto nazivaju mještani.

Mještani Općine Generalski Stol od danas mogu besplatno u novo otvorenom Reciklažnom dvorištu odlagati 40 vrsta različitog otpada. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,6 milijuna kuna s porezom na dodanu vrijednost, a Općini Generalski Stol putem natječaja od strane Fonda za zaštitu okoliša odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 2,2 milijuna kuna, dok je preostali iznos za dovršetak projekta osigurala sama Općina. 

Reciklažno dvorište izgrađeno je na lokaciji nekadašnje farme peradi, odnosno Peradarniku kako ovo mjesto nazivaju mještani. Radove je izvela tvrtka Bauelektro iz Velike Gorice i poslovi su završeni na vrijeme, ali je potrajalo dok se uredila pristupna cesta. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sklopu projekta izgradnje Reciklažnog dvorišta predviđeno je i provođenje informativnih  i edukativnih aktivnosti kojima se želi građanstvo potaknuti na odvajanje otpada, smanjenje ukupne količine miješanog komunalnog otpada te u konačnici prestanak odlaganja problematičnog i glomaznog otpada u okoliš. 

Reciklažnim dvorištem Općine Generalski Stol upravljat će dugoreška Čistoća, koja već ima godinu dana iskustva u upravljanju Reciklažnim dvorištem u Dugoj Resi. 

Podsjetimo, Čistoća se krajem prošle godine pohvalila odličnim rezultatima na smanjenju miješanog otpada, velikom količinom odvojeno prikupljene plastike i papira, a sve to zahvaljujući suradnji s građanima koji savjesno odvajaju i odlažu otpad. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!