ŽUPANIJA / OPĆINE

POTPISAN SPORAZUM

Osnovna škola Generalski Stol napokon dobiva dugo očekivanu školsku dvoranu - početak radova u lipnju

Osnovna škola Generalski Stol napokon dobiva dugo očekivanu školsku dvoranu - početak radova u lipnju

Karlovačka županija i Općina Generalski Stol zajednički financiraju cjelokupan projekt izgradnje školske sportske dvorane.

Dobre vijesti za sve tamošnje učenike i učenice stižu iz Općine Generalski Stol. Pri mjesnoj školi, naime, ovog bi ljeta trebala započeti izgradnja dugo očekivane sportske dvorane.

Kako bi se što prije krenulo u realizaciju ovog projekta zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, načelnik Općine Generalski Stol Alen Halar i ravnateljica OŠ Generalski Stol Dijana Zadrović potpisali su Sporazum o sufinanciranju izgradnje školske sportske dvorane s prostorijama za cjelodnevni boravak pri Osnovnoj školi Generalski Stol.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Procijenjena vrijednost buduće dvorane u Generalskom Stolu je 12 milijuna kuna. 

Karlovačka županija i Općina Generalski Stol zajednički financiraju cjelokupan projekt izgradnje školske sportske dvorane. U travnju se očekuje ishođenje građevinske dozvole, a početak radova početkom lipnja 2022. godine na korist i zadovoljstvo učenika i lokalne zajednice – izvijestili su iz Karlovačke županije.

Podsjetimo, Karlovačka županija osnivač je 33 školske ustanove na području županije od kojih je 18 osnovnih škola. Jedan od prioriteta Karlovačke županije je da sve škole sa osnovnoškolskim programom imaju jednosmjenski rad kako bi roditelji mogli nesmetano raditi dok su djeca na sigurnom boravku u školi. Na taj način djeci se osigurava kvalitetno obrazovanje i vrijeme za rekreaciju. U tom pogledu, izgradnja školskih sportskih dvorana je ključna kako bi navedeni jednosmjenski rad škola bio potpun i kvalitetan. 

U prošloj godini, uspješno je završena školska sportska dvorana pri Područnoj školi Kamanje,  ukupne vrijednosti 7,5 milijuna kuna, a trenutno je u visokoj fazi izgradnje i školska sportska dvorana pri Područnoj školi Jarče Polje, koja je zajednički projekt Karlovačke županije i Općine Netretić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!