ŽUPANIJA / OPĆINE

BRIGA ZA STARIJE

U općini Vojnić o potrebama skrbi za starije i nemoćne osobe, načelnik Andrić nužnim ističe ponovnu aktivaciju programa “Zaželi”

U općini Vojnić o potrebama skrbi za starije i nemoćne osobe, načelnik Andrić nužnim ističe ponovnu aktivaciju programa “Zaželi”

Na području općine Vojnić djeluje devet udomitelja s kapacitetima oko 35 korisnika.

O problemima vezanima za socijalnu skrb i sve veći broj siromaštvom pogođenih stanovnika na području općine Vojnić, načelnik općine Nebojša Andrić sa suradnicima održao je sastanak s predstavnicima Centra za socijalnu skrb Karlovac.  

Načelnik Andrić istaknuo je da je vidljiva potreba za uslugom brige za starije i nemoćne, u što se Općina uvjerila provedbom projekta „Zaželi“, koji je nažalost završio, ali će se učiniti sve da se ponovno pokrene po objavi natječaja Ministarstva, poručuje. Pohvalio je rad svih udomitelja na području općine, u kojoj djeluju njih devet s kapacitetima oko 35 korisnika. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S radom udomitelja na području općine Vojnić zadovoljna je i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Karlovac Mirjana Pogačić. Kako je naglasila, udomitelji su ažurni i prate sve nove regulative, naglašujući pritom kako posao udomitelja nije lagan. Također, napomenula je, da prostora za rad ima, jer potrebe svakodnevno rastu zbog sve većeg broja starijeg samačkog stanovništva.  

Predsjednik Općinskog vijeća Azim Durmić dodao je da dosta područja općine svojim obilaskom starijih i nemoćnih pokrivaju Crveni križ Vojnić i Centar za pomoć u kući Široka Rijeka, koji navedene aktivnosti provode u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb – Podružnica Vojnić, a u što je bila uključena i Općina preko projekta “Zaželi”. 

- Na održanom sastanku, udomitelji su dobili priliku da kažu svoja iskustva, potrebe i probleme s kojima se susreću. Sastanak je završio sa prijedlozima i sugestijama, koje će se pokušati riješiti na zadovoljstvo svih prisutnih, poručuju iz općinske uprave.  

Izdvojeno


Reci što misliš!