ŽUPANIJA / OPĆINE

DAN OPĆINE

Općina Barilović proslavila svoj dan - ponosni su na proširenje vrtića, a most imenovan u čast braniteljima

Općina Barilović proslavila svoj dan - ponosni su na proširenje vrtića, a most imenovan u čast braniteljima

Danas, na blagdan Svetog Josipa, Općina Barilović je prigodno proslavila svoj dan. Načelnik Dražen Peraković je, u pratnji ravnateljice Dječjeg vrtića Potočić Belajske Poljice Diane Moguš, proveo uzvanike kroz novi vrtić koji je zbog povećane potrebe i velikog broja djece nedavno i proširen. Ukupna vrijednost novog vrtića u Belajskim poljicama je 9 milijuna kuna, a trenutno je u njemu zbrinuto 58 mališana u jasličkoj i vrtićkoj skupini. 

Tom je prilikom zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar pohvalila načelnika Perakovića i Općinu Barilović i zahvalila na velikom trudu koji ulažu razvoj gospodarstva, odgoja i obrazovanja, kulture i sporta. Općina je bila inicijator izgradnje i proširenja vrtića u Belajskim poljicama te je partner u projektu dogradnje OŠ Barilović, a kontinuirano radi i na uspostavi predškolskog odgoja u Bariloviću kako bi se proširio smještajni kapacitet za vrtićku djecu. Suradnja Karlovačke županije i Općine Barilović je vrlo uspješna te često surađuju na brojnim projektima za dobrobit mještana Barilovića. Sinergija lokalne i regionalne razine je ključna u pokretanju i provođenju projekata od lokalnog značaja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, načelnik Dražen Peraković sa suradnicima te članovi Braniteljske udruge Pripadnika prve policijske ispostave Barilović zapalili su svijeće u čast žrtvama Domovinskog rata te II. svjetskog rata i poraća na spomeniku kraj Crkve Belaj. Nakon paljenja svijeća svečano je obilježeno postavljanje i otvorenje ploče naziva "Most hrvatskih redarstvenika Barilovića" u čast Braniteljske udruge Pripadnika prve policijske postaje Barilović. 

Proslava je prigodno završena Svetom misom u Crkvi Svetog Josipa u Leskovcu Barilovičkom. 

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar u svoje ime, kao i u ime županice Martine Furdek Hajdin, svima je čestitala blagdan Svetog Josipa, a mještanima Općine Barilović čestitala je njihov dan Općine. 

Izdvojeno


Reci što misliš!