ŽUPANIJA / OPĆINE

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

Sanacija županijske ceste u mjestu Mišinici na području općine Žakanje samo što nije počela, mještani će dobiti i pločnik - financirat će ga Općina

Sanacija županijske ceste u mjestu Mišinici na području općine Žakanje samo što nije počela, mještani će dobiti i pločnik - financirat će ga Općina

Osim sanacije kolnika, na tom dijelu dionice, Općina kreću u izgradnju pločnika, za koji je u tijeku ishođenje građevinske dozvole.

U prostorijama Županijske uprave za ceste Karlovac početkom travnja potpisan je ugovor o sanaciji asfaltnog kolnika na LC 34022 Mišinci-D6 na području općine Žakanje, i to u dužini od 600 m.  

Kako obavještavaju iz ŽUC-a, temeljem provedenog javnog nadmetanja odabran je najpovoljniji ponuditelj tvrtka Arkada d.o.o. iz Duga Rese koja će izvoditi radove. Ugovor su protekli tjedan potpisali direktorica Arkade d.o.o. Marija Ivanić i ravnatelj ŽUC-a Darko Bebić.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U planu nabave, ŽUC je za sanaciju ove prometnice osigurao 480 tisuća kuna, a predviđeni početak radova planiran je za prvu polovicu travnja ove godine.  

No, osim sanacije kolnika, na tom dijelu dionice, Općina kreću u izgradnju pločnika, za koji je u tijeku ishođenje građevinske dozvole. Kako je za KAportal komentirao načelnik Danijel Jurkaš, financijska sredstva Općina je osigurala iz vlastitih izvora. Procijenjena vrijednost investicije iznos 200 tisuća kuna. 

To će ujedno biti i prva lokalna županijska cesta na području općine Žakanje koja će imati pločnik, a sve s ciljem kako bi se povećala sigurnost pješaka i mještana.  

Izdvojeno


Reci što misliš!