ŽUPANIJA / OPĆINE

investicija

Općina Cetingrad dobila ljekarnu, a uskoro će ih dobiti i ostale dislocirane općine

Općina Cetingrad dobila ljekarnu, a uskoro će ih dobiti i ostale dislocirane općine
Kazup.hr


Općina Cetingrad dobila je ljekarnu, otvorena je kao depo Karlovačke ljekarne u prostoru Doma zdravlja Slunj na adresi Trg hrvatskih branitelja 6 u Cetingradu, javili su iz Karlovačke županije, dodajući kako je to bila njihova inicijativa.

Prigodnoj svečanosti nazočili su zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, načelnica Općine Cetingrad Marina Kalić, sa suradnicima, gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić, voditeljica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Karlovac Ivana Horvat, ravnateljica Doma zdravlja Slunj Ivanka Magdić te ravnateljica Karlovačke ljekarne Snježana Skukan, koja je, kao domaćin, pozdravila nazočne goste.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za Cetingrađane je, kaže njihova načelnica, ovo značajna investicije jer na 19 kilometara uokolo nema ljekarne i mještani su po potrebne medikamente trebali odlaziti u Slunj i Karlovac, što je, starijim i bolesnim osobama, predstavljalo velik problem. Načelnica je zahvalila Domu zdravlja Slunj što je ustupio prostor, a posebno Karlovačkoj županiji koja je inicirala i prepoznala potrebu stanovništva za ovom vrstom usluge.

- Zamjenica županice izkazala je zadovoljstvo ovim projektom, što će svakako olakšati život mještanima cetigradskog kraja. Ovo je prva u nizu ljekarni ovakvog tipa, čije je uređenje i otvarenje potaknula Karlovačka županija, s ciljem da se svim građanima na području županije osigura dostupna i adekvatna medicinska i ljekarnička usluga. Vesna Hajsan Dolinar tako je najavila otvorenje ljekarni na području onih općina koje još nemaju ljekarničku službu ili im je najbliža ljekarna udaljena više od 10 kilometara od njihova središta. Adekvatna zdravstvena zaštita temelj je opstanka stanovnika na ruralnom prostoru naše županije te je stoga cilj da se ovakvim projektima osigura dostupna i kvalitetna zdravstvena skrb za sve naše građane.

Uređenje i opremanje prostora koštalo je 210 tisuća kuna, a sredstva su osigurali Karlovačka ljekarna, Općina Cetingrad, Dom zdravlja Slunj i Karlovačka županija.

Izdvojeno


Reci što misliš!