ŽUPANIJA / OPĆINE

DAN OPĆINE

Općina Žakanje proslavila svoj Dan! Na Svečanoj sjednici zaslužnim pojedincima uručena općinska priznanja

Općina Žakanje proslavila svoj Dan! Na Svečanoj sjednici zaslužnim pojedincima uručena općinska priznanja

Nagrade su uručene dr. Željku Maršiću, liječniku obiteljske medicine u ambulanti Žakanje, vlč. Mariu Škofu-Žugecu, župniku župe Žakanje te umirovljenoj djelatnici Pošte u Žakanju Nadi Gršić.

Demografske mjere, ulaganje u prometnu infrastrukturu, prije svega obnova i revitalizacija željezničke pruge na pravcu Ljubljana-Karlovac te državne ceste D6, na pravcu od Jurovskog Broda do Netretića, glavni su projekti na kojim će Karlovačka županija raditi u narednom razdoblju na području općine Žakanje, istaknula je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar u svom današnjem obraćanju na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, u prigodi obilježavanja Dana općine Žakanje.  

Općina Žakanje jedna je od razvijenijih općina Karlovačke županije i stanovništvo ovog kraja, uz samu granicu s Republikom Slovenijom, već duže vrijeme ima komunalni i životni standard na višoj razini od mnogih drugih općina u našoj županiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za to treba zahvaliti poduzetnim ljudima ovog kraja ali i dosadašnjim predstavnicima općinskih vlasti koji su u ovih 29 godina, koliko postoji Općina, uložili mnogo htijenja i truda kako bi osigurali sve potrebno za život ovdašnjeg stanovništva, čulo se to danas na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća.   

Goste su pozdravili općinski načelnik Danijel Jurkaš i predsjednik Općinskog vijeća Dinko Ivičić, predstavivši ujedno rad i projekte Općine Žakanje. Od gostiju su se prisutnima obratili načelnik Općine Kamanje Damir Mateljan, koji je pozdravio u ime načelnika i gradonačelnika općina i gradova Karlovačke županije, Nebojša Andrić, načelnik Općine Vojnić, koji je govorio u ime Hrvatske zajednice općina, zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar te državni tajnik za digitalno društvo, Bernard Gršić.  

Na sjednici su uručena priznanja najzaslužnijim mještanima Žakanja, a nagrade su dobili dr. Željko Maršić, liječnik obiteljske medicine u ambulanti Žakanje, vlč. Mario Škof-Žugec, župnik župe Žakanje te umirovljena djelatnica Pošte u Žakanju Nada Gršić.  

Izdvojeno


Reci što misliš!