ŽUPANIJA / OPĆINE

TURISTIČKA PONUDA

LA FEST zove u Lasinju! Sedmodnevna manifestacija donosi novi kulturni, sportski, glazbeni, dramski sadržaj - ulaz besplatan

LA FEST zove u Lasinju! Sedmodnevna manifestacija donosi novi kulturni, sportski, glazbeni, dramski sadržaj - ulaz besplatan

Pokrovitelji manifestacije su Karlovačka županija, Općina Lasinja i TZ područja Kupa.

Općina Lasinja po prvi puta organizira manifestaciju pod nazivom „LA FEST“ u periodu od 13. do 19. lipnja koja će kroz sedam dana ponuditi sadržaje iz kulture, sporta, glazbe, dramske umjetnosti te gastronomsku ponudu za sve uzraste.

Na predstavljanju manifestacije istaknuta je potreba za novim i zanimljivim sadržajima u Općini Lasinja te entuzijazam i volja Općine, udruga i mladih pojedinaca za kreiranjem ove manifestacije uz nadu da će ona postati tradicionalna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstavljeni su događaji po danima, pa je tako ponedjeljak rezerviran za umjetničku izložbu slika od 18 sati nakon koje će se u istom prostoru u 19,00 sati održati jazz koncert pod nazivom „JAZZ&WINE“ na kojem će posjetitelji čuti duo Valerija Nikolovska&Viktor Lipić te kušati domaći sir i vino. Mjesto događanja je Park Cintor u centru Lasinje na otvorenome.

Kultura u dramskom obliku je rezervirana i za utorak kad će nastupiti KUD „sv.Juraj“ Draganić s glazbeno-dramskim koncertom „Ki peva, zlo ne misli“. Srijeda u popodnevnim satima je rezervirana za dane otvorenih vrata Osnovne škole „Antun Klasinc“ unutar škole i na Sportskim terenima „Lastavice“.

Festival „TamburaLA“ je prilika za upoznavanje drugačijeg opusa koji može biti sviran korištenjem tamburica. Prilika za biti dio publike koja će imati priliku slušati vrhunske glazbenike nudi se u četvrtak u 20,00 sati u župnoj crkvi u Lasinji.

Petak i subota su predviđeni za dječji i veteranski turnir te nakon toga glazbeni program. Nedjelja nudi puno događaja od kojih posebno izdvajamo biciklijadu „LA tour“,  smotru folklora „Pokuplje u srcu Lasinje“ te dane otvornih vrata Spomen sobe Udruge branitelja, DVD-a Lasinja te etno kuće.

Program završava nastupom tamburaškog benda. U nedjelju će u popodnevnim satima OPG-ovi izložiti svoje proizvode, osiguran je besplatan kutak za djecu te omogućeno jahanje konja.

Sam sadržaj manifestacije te sve informacije su dostupne na Facebook i Instagram profilu „LA fest“. Ulaz na sve navedene događaje je besplatan. Pokrovitelji manifestacije su Karlovačka županija, Općina Lasinja i TZ područja Kupa.  

Općinski načelnik Marijo Perčić i predsjednik općinskog vijeća Matija Prigorac pozvali su sve da dođu i upoznaju novo festivalsko lice Lasinje, poručuju iz Općine Lasinja.

Izdvojeno


Reci što misliš!