ŽUPANIJA / OPĆINE

IDE NA BOLJE

Mala općina Ribnik proslavila svoj dan - mladi načelnik naglasio da su ove godine uspjeli povući 600 tisuća kuna iz EU sredstava

Mala općina Ribnik proslavila svoj dan - mladi načelnik naglasio da su ove godine uspjeli povući 600 tisuća kuna iz EU sredstava

Općina Ribnik proslavila je svoj dan svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Tom je prigodom svečano obilježeno 25 godina postojanja ove općine, koja je formirana 1997. godine. Načelnik Općine Dino Blažević čestitao je svim mještanima njihov dan i naglasio kako je općina veoma napredovala u odnosu na prijašnje godine. Samo ove, 2022. godine, Općina Ribnik povukla je preko 600 tisuća kuna europskih sredstava za različite projekte, što je za općinski vrlo mali proračun iznimno veliki novac. 

Gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak čestitala je mještanima njihov dan u ime drugih gradova i općina i naglasila: "Zahvaljujem Karlovačkoj županiji što se zalaže za ravnomjerni razvoj cijele županije i potiče i provodi projekte na našem području. Općina Ribnik i Grad Ozalj imaju odličnu suradnju i vjerujem da će se ona nastaviti i dalje."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar zahvalila je prvom načelniku i svima koji su sudjelovali u utemeljenju ove općine. Također, zamjenica je naglasila brojne demografske i gospodarske mjere (potpore za turizam, gospodarstvo i ravnomjerni razvoj, stambeno zbrinjavanje mladih, udruge) koje Karlovačka županija provodi, a koje pomažu jedinicama lokalne samouprave u rastu i razvitku. Tom je prigodom predala načelniku Blaževiću ugovor za turizam i ugovor za ravnomjerni razvoj, jer je općina temeljem prijave na natječaje Karlovačke županije, ostvarila sredstva za razgradnju bivše zgrade MUP-a te za uređenje dječjeg igrališta. 

Na svečanoj sjednici podijeljena su javna priznanja za osobita postignuća i doprinos ugledu općine Ribnik dr. Željku Maršiću, budućem slastičaru Matiji Kuzmiću te župniku Mariu Škofu Žugecu. Svečanoj sjednici nazočili su i načelnici općina, općinski vijećnici, predstavnici lokalnih obrtnika i brojni drugi. 

Izdvojeno


Reci što misliš!