ŽUPANIJA / OPĆINE

BRAVO ZA INICIJATIVU!

Zajedno do cilja u Žakanju! Akcijom izrade i prodaje suvenira, pa i zelenih kokica, učenici osigurali dio sredstva za opremanje dječjeg igrališta u sklopu škole

Zajedno do cilja u Žakanju! Akcijom izrade i prodaje suvenira, pa i zelenih kokica, učenici osigurali dio sredstva za opremanje dječjeg igrališta u sklopu škole
OŠ Žakanje

Učenici su sudjelovali na niz manifestacija u Kamanju, Ribniku i Žakanju gdje su prodavali fritule i suvenire koje su sami izrađivali u školi, a za Dan sv. Patrika prodavali su i zelene kokice.

Dugoočekivano dječje igralište u sklopu OŠ Žakanje konačno je ugledalo svjetlo dana, a škola ga je opremila prikupljanjem sredstava, koje se odvijalo nizom akcija poduzetim na inicijativu ravnateljice škole čiji su nositelji bili učitelji, učenici, stručni suradnici, tehničko osoblje, roditelji i drugi članovi zajednice.

Akciju izrade i prodaje rukotvorina vodila je Učenička zadruga „Brezik“ u suradnji s Kreativnom skupinom i Volonterskim klubom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sudjelovali smo na DOK-u u Kamanju u rujnu 2021. g., na srednjovjekovnom sajmu „Via Ribnik“ u Ribniku, kestenijadi održanoj u Žakanju u listopadu 2021. g., božićnom sajmu održanom ispred MŠ Žakanje i PŠ Kamanje gdje su naši učenici prodavali fritule i suvenire koje smo sami izrađivali u školi. Povodom Dana sv. Patrika na Domaćinstvu smo pekli i prodavali zelene kokice, poručuju. 

Da se trud isplatio svima je jasno jer na kraju ove školske godine OŠ Žakanje ima novo igralište u svom dvorištu. Ukupna vrijednost igrališta iznosi 94.350 kuna od čega je Opcina Zakanje izdvojila 50 tisuća kn, a Udruga „Ciciban“ uz pomoć Općine 8.350 kuna te tako podržala našu akciju.

Osim sredstava koja su zaradili akcijama, prikupili donacijama (Impeks Bubnjarci d.o.o., Ordinacija opće medicine dr. Željko Maršić, Zaštita projekt d.o.o., Obrt za cestovni promet „Majhan“, Tomislav Brunski-„Brunski“ obrt za knjigovodstvene i informatičke usluge, Obrt „Tirsom“ Rahija, Santoni d.o.o., AutoServis Podrebarac), škola je uložila i značajna vlastita sredstva.

- Ovom prilikom se od srca zahvaljujemo Općini Žakanje, Udruzi „Ciciban“ i svim donatorima. Pozivamo djecu i roditelje da što više koriste i čuvaju naše novo igralište te provode slobodno vrijeme uživajući u prirodi i svježem zraku, poručili su iz OŠ Žakanje. 

Izdvojeno


Reci što misliš!