ŽUPANIJA / OPĆINE

HSP OPĆINE RAKOVICA

Redukcija vode na rakovičkom području dobila politički epilog: Vrijeme je da županica svojim uhljebima zahvali na suradnji!

Redukcija vode na rakovičkom području dobila politički epilog: Vrijeme je da županica svojim uhljebima zahvali na suradnji!
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Županijski turizam živi zahvaljujući općini Rakovica, a godinama ništa ne poduzimaju na rješavanju problema vodoopskrbe na ovom području, ističu u rakovačkom HSP-u.

HSP podružnica Rakovica u svom priopćenju reagirao na trenutnu situaciju s obustavom vodoopskrbe na rakovačkom području, do koje je došlo usred velike suše i potrošnje vode. 

U uvodu izražavaju bezrezervnu podršku načelniku općine Rakovica, Mihovilu Bićaniću, u pogledu opravdanih kritika upućenih stranci na vlasti, tj. HDZ-u Karlovačke županije, glede dugogodišnjeg odlaganja i nerješavanja pitanja vodoopskrbe Rakovice i pripadajućih naselja.
                  
Naglašavaju kako općina Rakovica s preko 80 posto prihoda od turizma, sudjeluje u ukupnom prihodu od  turizma Karlovačke županije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Neshvatljivo i neprihvatljivo je da Karlovačka županija već godinama ništa ne poduzima glede rješavanja problema vodoopskrbe na Rakovičkom području, kad i malo dijete zna da broj korisnika vodovodne mreže u Rakovici za vrijeme turističke sezone poraste s 2.000 korisnika na 15.000 i više, te je trend i dalje u porastu.

FOTO:Kristina Stedul Fabac/Pixsell
                  
 

- Pozivamo županicu Karlovačke županije da se svojim uhljebima, neradnicima, nekompetentnim i inertnim djelatnicima zahvali, te da na njihova mjesta dovede odgovorne, stručne i marljive djelatnike, kojih u Karlovačkoj županiji zasigurno ima, i koji će raditi na dobrobit Karlovačke županije i Hrvatske, poručio je predsjednik podružnice HSP-a općine Rakovica Damir Špehar.

U nastavku dodaje, HSP Rakovice i nadalje će davati punu podršku mladom načelniku Mihovilu Bićaniću, te će inzistirati da se napravi i realizira alternativni plan opskrbe vodom općine Rakovica s područja jedne od susjednih općina, do konačnog rješenja i na taj način izbjegne sadašnja redukcija, koja teško pogađa obiteljska domaćinstva i turističke djelatnike općine Rakovice. 

Izdvojeno


Reci što misliš!