ŽUPANIJA / OPĆINE

SLUŽBE SU NA TERENU

Posljedice jučerašnjeg nevremena u Bariloviću: U našem dvorištu nema ničeg cijelog, sve je oštećeno, sve je polomljeno

Posljedice jučerašnjeg nevremena u Bariloviću: U našem dvorištu nema ničeg cijelog, sve je oštećeno, sve je polomljeno

S obzirom na veliki broj dojava o štetama, vatrogasci bi do kraja sutrašnjeg dana trebali obići svaku pojedinačnu lokaciju.

Gotovo 250 poziva i dojava građana o štetama, drveće na prometnicama, štete na poljoprivrednim usjevima, prekidi u opskrbi električnom energijom – posljedice su to kratkotrajnog ali snažnog nevremena koje je jučer pogodilo dijelove Karlovačke županije.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, ujedno i načelnica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, u pratnji županijskog vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića obišla je stradala područja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među ostalim, posjetila je Belaj, u općini Barilović, gdje je stradala žena dok je sama pokušavala otkloniti posljedice nevremena. Karolina Kudasić pokušala je prekriti krov najlonom, ali je pritom pala.

- Ovdje u našem dvorištu nema ničeg cijelog, sve je oštećeno, sve je polomljeno. To je bilo strašno, voda je lijevala, mislila sam samo komad najlona povući, ali nastradala sam, govori Karolina dok se prisjeća jučerašnjih strašnih trenutaka.

Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković tom prilikom napomenuo je kako je u redu spašavati i štititi imovinu, ali pri tom se ne smije riskirati vlastiti život.

- Imamo 250 dojava građana o štetama, nemoguće je sve te pozive pokriti u kratkom vremenu, radimo prema prioritetima. U roku od jednog sata sve su ceste bile prohodne, sve ekipe su na terenu, sada se rade izvidi, naše ekipe doći će do svakog objekta i svake kuće, istaknuo je zapovjednik Franković.

U pomoć vatrogascima Karlovca i Karlovačke županije stigle su i kolege iz susjednih županija. Trenutno je na terenu ukupno 135 vatrogasaca, od čega je 38 s područja VZ grada Karlovca, 39 s područja VZ Karlovačke županije, 17 s područja VZ Sisačko-moslavačke županije, 17 iz VZ Zagrebačke županije i 24 iz VZ grada Zagreba. Snage su raspoređene na intervencije na području Karlovca, Duge Rese i Barilovića.

Svima je zahvalila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i ocijenila kako su i ovoga puta sve žurne službe reagirale brzo i profesionalno.

- Štete se saniraju prema prioritetima, ujedno se obavljaju brzi izvidi. Također, preko ravnateljstva civilne zaštite iz robnih rezervi osigurani su obroci za sve koji rade na terenu. Ujedno, županica će o posljedicama ovog nevremena danas informirati uži kabinet Vlade, rekla je Hajsan Dolinar.

Također, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin Vladi će dostaviti i popis materijalno tehničkih sredstava koja su potrebna za izvršavanje brzih intervencija, a to su prije svega cerade, alati i ostali potrošni materijal. S obzirom na veliki broj dojava o štetama, vatrogasci bi do kraja sutrašnjeg dana trebali obići svaku pojedinačnu lokaciju.

Izdvojeno


Reci što misliš!