ŽUPANIJA / OPĆINE

SVEČANO U CETINGRADU

Općina Cetingrad proslavila svoj Dan općine - vikend bogat događanjima završen promocijom knjige i sjednicom Općinskog vijeća

Općina Cetingrad proslavila svoj Dan općine - vikend bogat događanjima završen promocijom knjige i sjednicom Općinskog vijeća

- Cetingrad je mala općina s malim proračunom, a potreba je mnogo, stoga se okrećemo županijskim, nacionalnim i europskim sredstavima, rekla je načelnica Marina Kalić.


Općina Cetingrad jučer je proslavila svoj dan, a brojna događanja počela su još u subotu. Organizirane su igre za djecu i druženje na kupalištu u Gnojnicama u organizaciji Planinarskog društva "Crvene stijene" Cetingrad, a u večernjim satima održan je tradicionalni malonogometni turnir u organizaciji NK Cetingrad. Tim su povodom članovi Lovačkog društva "Kuna" Cetingrad i Braniteljske zadruge Slovinje organizirali druženje uz lovački gulaš.

U nedjelju je održana promocija knjige cetingradskog župnika mons. Marijana Ožure, u organizaciji udruge "Cetin 1527". Načelnica Općine Cetingrad Marina Kalić čestitala je mons. Ožuri, koji živi u Cetingradu od 1963. godine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Velečasni Ožura je živa memorija, zna sve datume, a malo koja župa i mjesto može se pohvaliti da ju jedan župnik vodi već 54 godine. S mnogima je od nas bio od prvog do posljednjeg sakramenta, a ova knjiga neka svima bude podsjetnik po čemu je Cetingrad prepoznatljiv, a ostavlja nam veliki zalog za bodućnost, istaknula je načelnica Marina Kalić. 

Predsjednik Udruge "Cetin 1527" Milan Bogović navodi kako je od osnutka Udruge 2006. godine zadaća bila urediti Stari Grad Cetin i pripremiti ga za 500. obljetnicu Sabora u Cetinu 2027.godine. U njihovoj namjeri podržao ih je mons. Ožura i na tome mu hvala. Jedan od načina da se udruga oduži monsinjoru na njegovoj dugogodišnjoj podršci u tom projektu je da Udruga pomogne u izdavanju knjige. 

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar zahvalila je mons. Ožuri na dugogodišnjoj brizi o svakom mještaninu i što im je bio utjeha i nada tijekom ovih 54 godine. 
 
Zbog obveza potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nije mogao nazočiti obilježavanju Dana Općine Cetingrad no poslao je svoju čestitku.

U prostoru Osnovne škole Cetingrad održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je načelnica govorila o projektima koji se provode.

- Cetingrad je mala općina s malim proračunom, a potreba je mnogo, stoga se okrećemo županijskim, nacionalnim i europskim sredstavima. Karlovačka županija je velika pomoć i potpora u brojnim projektima. Trenutno najvažniji projekt Općine je izgradnja vodovoda, ukupne vrijednosti 30 milijuna kuna. Završena je prva faza radova, a u tijeku je ishođenje dozvole za drugu fazu radova. Karlovačka županija osigurala je sredstva za izgradnju nogostupa od ulaska u Cetingrad do centra Cetingrada, rekla je načelnica Kalić.
 
Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar naglasila je kako je prioritet Karlovačke županije demografija, a ono nije moguće bez angažmana lokalne zajednice. Karlovačka županija svake godine daje neki novi oblik potpore za jedinice lokalne samouprave, u svrhu promicanja kulture i sporta, gospodarstva i turizma, stambenog zbrinjavanja i ravnomjernog razvoja. Pred nama je nova financijska perspektiva i moramo iskoristiti svaku priliku koja nam se pruža za povlačenje sredstava koji je omogućiti realizaciju naših projekata, navela je zamjenica županice. 

Izdvojeno


Reci što misliš!