ŽUPANIJA / OPĆINE

ŠTO ĆE OPĆINA SAD?

Zbog optužnica iz Srbije reagirala i podružnica HSP-a u Netretiću: Izražavamo žaljenje zbog pasivnosti općinske vlasti glede zaštite generala Pavla Miljavca

Zbog optužnica iz Srbije reagirala i podružnica HSP-a u Netretiću: Izražavamo žaljenje zbog pasivnosti općinske vlasti glede zaštite generala Pavla Miljavca
Pixsell

HSP smatra da je zbog toga trebala reagirati i općinska vlast u Netretiću

HSP podružnica Netretić u svom priopćenju ukazao je na niz lokalnih problema, a osvrnuo se i na aktualne optužnice iz Srbije, u kojima je između ostalog Tužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu najavilo podnošenje kaznene prijave i protiv generala Pavla Miljavca, kojeg se tereti kao suučesnika u izvršenju odluke počinjenja kaznenog zločina protiv civilnog stanovništva na Petrovačkoj cesti u kolovozu 1995. godine. 

HSP smatra da je zbog toga trebala reagirati i općinska vlast u Netretiću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izražavamo žaljenje zbog pasivnosti i indolentnosti općinskih vlasti, glede braniteljske populacije osobito poradi zaštite visokih časnika hrvatske vojske, s područja općine Netretić, konkretno generala zbora Pavla Miljavca, koji se našao, ničim izazvan, predmetom velikosrpske agresije iz Beograda, kazao je Marijan Belavić, predsjednik područnice HSP-a Netretić. 

U HSP-u ističu da kao naprednoj hrvatskoj stranci, neprihvatljiv je najnoviji pokušaj kriminalizacije Domovinskog rata, te kako ističu dr. Ante Starčević bio prva osoba kod Hrvata, koja se još u 19 stoljeću znala suprotstaviti velikosrpskoj ideologiji.

U svom priopćenju HSP-ova podružnica u Netretiću ukazuje i na, kako kažu, nebrigu i neodgovorno ponašanje Hrvatskih cesta, glede neodržavanja i aljkavog odnosa prema zelenom pojasu uz autocestu Karlovac – Rijeka na području općine, te pozivaju odgovorne da žurno pristupe uređenju okoliša.

- HSP osuđuje i ponašanje općinskih vlasti općine Netretić, glede nemarnog i bahatog ponašanja proteklih mjeseci, poradi nedostatka pitke vode u naseljima Mrzljaki, Bogavci, Kunići itd.,  što je mjesnom stanovništvu, uglavnom starije dobi, proteklih mjeseci  predstavljalo velike poteškoće. U općini Netretić, uz rastuću demografsku katastrofu, veliki mortalitet a mali natalitet, predstavlja i problem odljeva obrazovanog stanovništva, gotovo svih struka, što se pokazuje kočnicom gospodarskog napretka i razvitka općine, poručuje Belavić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!