ŽUPANIJA / OPĆINE

dobra investicija

Svečano je otvorena sportska dvorana u Jarčem Polju - županica najavila izgradnju dvorana u još pet općina i dva grada

Svečano je otvorena sportska dvorana u Jarčem Polju - županica najavila izgradnju dvorana u još pet općina i dva grada

Jedan od strateških ciljeva Republike Hrvatske je ulaganje u sportsku infrastrukturu, kazala je ministrica Nikolina Brnjac

U Područnoj školi u Jarčem Polju svečano je danas otvorena školska sportska dvorana ukupne vrijednosti 8,9 milijuna kuna. U Županiji ističu kako je ona produkt njihove odlične suradnje s Ministarstvom turizma i sporta, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Općine Netretić, Osnovne škole Netretić, izvođača radova tvrtke Espera d.o.o. i projektanata.

- Na zadovoljstvo djece, učenika i mještana Jarčeg Polja, Netretića i okolice, nova će dvorana omogućiti brojne sportske, školske, kulturne i druge aktivnosti. Dvoranu je proglasila otvorenom ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je pritom naglasila: "Jedan od strateških ciljeva Republike Hrvatske je ulaganje u sportsku infrastrukturu. Od 2019 kad je pokrenut ovaj program, sa 170 projekata i 80 milijuna kuna, ove godine su sredstva povećana za 30 milijuna kuna. Sportom se mogu baviti i mladi i odrasli i upravo zbog toga ulažemo i ulagat ćemo u sportsku infrastrukturu." - kažu u Županiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- "Školsku godinu najbolje je započeti s otvorenjem nove školske sportske dvorane. Ovo je rezultat našeg opredjeljenja da ostvarimo sve one preduvjete za jednak i ravnomjeran razvoj te rad i život obitelji. Zbog toga je najvažnije ulaganje u zdravstvo i u obrazovanje. Vjerujem da ćemo i nadalje u dobroj suradnji sa nacionalnom razinom i lokalnom vlašću ostvariti sve svoje planirane projekte. Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost", kazala je županica Martina Furdek Hajdin.

Ova je dvorana samo jedna u nizu programa Karlovačke županije. Prošle godine otvorena je sportska dvorana pri Područnoj školi u Kamanju, a u planu je izgradnja školskih sportskih dvorana u Cetingradu, Lasinji, Bosiljevu, Bariloviću, Generalskom Stolu te u gradovima Dugoj Resi i Ozlju.

Otvorenju su nazočili državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, ravnateljica Uprave pri Ministarstvu znanosti I obrazovanju Vesna Šerepac, saborska zastupnica dr. Maja Grba Bujević, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, pročelnica za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije Želimir Feitl, načelnik Općine Netretić Marijan Peretić, ravnatelj OŠ Netretić Miodrag Popović te brojni općinski vijećnici, roditelji, djeca i učitelji.

Izdvojeno


Reci što misliš!