ŽUPANIJA / OPĆINE

BOGAT PROGRAM

Završilo sedmo izdanje DOK festivala u Kamanju: Tri dana u znaku dobre atmosfere i po istinskom načelu "za svakoga ponešto"

Završilo sedmo izdanje DOK festivala u Kamanju: Tri dana u znaku dobre atmosfere i po istinskom načelu

Općina Kamanje je po sedmi puta svoj dan proslavila DOK-om, festivalom dobre volje za ljude dobre volje, koji je okupio izvođače i posjetitelje iz Kamanja, Karlovca i Karlovačke županije, te drugih hrvatskih i slovenskih mjesta, a ove godine se festival odvijao u petak, subotu i nedjelju 9., 10. i 11. rujna.

Otvoren je nordijskim hodanjem po ovom prelijepom dijelu Pokuplja. Radijski voditelj, pisac, glazbenik i komičar Damir Valent – Dado je u petak i subotu izvodio svoj stendap, a drugog dana festivala na pozornici mu se pridružio mladi zagrebački kantautor i vikendaš Zvonimir Kavan koji je izveo pjesmu o Kamanju koju je napisao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prve večeri je premijerni nastup imao glazbeni sastav Fafter, koji je također izvodio svoje autorske pjesme, a podršku im je svojom vatrenom predstavom pružila karlovačka umjetnica Magmatikka. Novake na glazbenoj sceni su te večeri zamijenili na istoj pozornici riječki veterani iz grupe Belfast Food.

Za njihovog koncerta je pljuštala kiša, pa je većina posjetitelja pronašla zaklon u udaljenom natkrivenom prostoru festivala, a u jednom trenutku je na pozornici nestalo električne energije. No, to nije obeshrabrilo riječki sastav i dvadesetak najupornijih fanova ispred pozornice koji su hitove "Šporki stari grad" i "Van iz grada" u tim okolnostima otpjevali jednoglasno bez struje. Nakon njih je posjetitelje zabavljao DJ Dabi, koji će to raditi do kraja festivala.

Drugi dan DOK-a je uvelike bio namijenjen djeci, pa su tako održane predstave Zabavnog centra "Čarobna šuma" i "Čovječuljak Snovuljak", a održane su i pričaonica i likovna radionica "Labelko spašava svijet" o tome što svatko od nas može učiniti da očuva okoliš. Ozaljski radioamateri su održali tečaj amaterske radiogoniometrije.

U isto vrijeme su otvoreni zabavni park "Berto" te zip-line po kojemu su se spuštala djeca željna takvog uzbuđenja. Akademski likovni umjetnik Siniša Reberski, čije su instalacije oplemenile središte mjesta, je krasopisom ispisivao imena za to zainteresiranim posjetiteljima. Otvoren je i sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava pa su posjetitelji imali priliku kušati poljoprivredne proizvode toga kraja.

Drugog dana festivala glazbeni program su otvorili sjajni koprivnički glazbenici iz sastava Ogenj, nakon kojih je nastupio kanadski avangardni bend Motherhood koji je posjetio Kamanje u sklopu svjetske turneje. Karlovački rokeri iz benda Nipples do ranih jutarnjih sati su zabavljali posjetitelje DOK-a, a u jednom trenutku se publika pridružila glazbenicima na pozornici.

Kao i uvijek, nedjelja je dan tradicionalnog kamanjskog proštenja.

Pogledajte FOTO GALERIJU...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!