ŽUPANIJA / OPĆINE

NIJE DOBRO!

Vodostaj Kupe nezaustavljivo raste u Žakanju i Kamanju već je kritično: Ispumpava se voda iz objekata, postavljaju se zečji nasipi, zatvorena i prva prometnica

Vodostaj Kupe nezaustavljivo raste u Žakanju i Kamanju već je kritično: Ispumpava se voda iz objekata, postavljaju se zečji nasipi, zatvorena i prva prometnica

U 16 sati vodostaj Kupe na mjernoj jedinici u Metliki iznosio je 635 m , a u Kamanju 557 m.

Nakon gotovo dva tjedna od poplave kakva se na pamti na sjeverozapadnu dijelu Karlovačke županije, Žakanje i Kamanje od ranog jutra su u stanju pripravnosti od novog vodenog vala, koji bi prema svim pokazateljima trebao biti veći od prošlog puta. 

Ekipa KAportala je na terenu u trenutno ugroženom području Karlovačke županije, a što slijedi nizvodno u Karlovcu i okolici zasad možemo samo nagađati. Stožer civilne zaštite Grada Karlovca najavio je tiskovnu konferenciju za 19 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako nam je rekao zapovjednik VZO Žakanje Tomislav Hribljan, s ispumpavanjem prvog objekta krenulo se već poslije 13 sati, na terenu su sve operativne snage DVD Jurovski Brod i DVD Žakanje, a od 12 sati u pripravnosti je cijela Vatrogasna zajednica općine Žakanje.

Poslije 15 sati krenulo se i s postavljanjem zečjih nasipa oko kuća do kojih voda još nije došla. Za promet je zatvorena i prva cesta, županijska prometnica u Brihovu. Nastavili li vodostaj ovako rasti isto slijedi i s državnom cestom od naselja Donji Bukovac do Jurovskog Broda, koja je prije dva tjedna zbog vode na kolniku bila zatvorena za promet više od 24 sata. 

I u Kamanju brane se kuće od poplave nasipima. I ovog puta pomoći vrlo vjerojatno neće biti ni za nogometno igralište i službene prostorije NK Vrlovka. Državna cesta prema Ozlju još uvijek je prohodna. 

Infrastruktura telekoma ovaj visoki vodostaj dočekala je u istom stanju kakvog je rijeka Kupa ostavila prije dva tjedna. Bit će da su dežurne ekipe predvidjele novi vodni val.

U 16 sati vodostaj Kupe na mjernoj jedinici u Metliki iznosio je 635 m , a u Kamanju 557 m. Svoj maksimum prije dva tjedna vodostaj Kupe u Kamanju dosegao je 675, 8 cm manje od povijesne 1966. 

Pogledajte FOTO GALERIJU...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!