ŽUPANIJA / OPĆINE

ŠTO SE DOGAĐA?

FOTO Novo zagađenje Korane kod kamenoloma u Bariloviću? Nizvodno se stvara pjena, zabrinuti mještani obavijestili Rangere Karlovac i inspekciju

FOTO Novo zagađenje Korane kod kamenoloma u Bariloviću? Nizvodno se stvara pjena, zabrinuti mještani obavijestili Rangere Karlovac i inspekciju
foto čitateljica KAportala

Ovo nije prvi put da se iz kamenoloma otpadne vode cijede u rijeku, a zabrinutost mještana i svih ljubitelja prirode i Korane još je veća s najavom širenja eksploatacijskog polja kamenoloma.

Bijela pjena koja se hvata na raslinje u toku rijeke Korane nizvodno od kamenoloma u Šćulcu kod Barilovića zabrinula je mještane. Čitateljica nam javlja da je cijeli tjedan takvo stanje, no danas se pjena pojačala.

- Na pojedinim mjestima se napuše u veliki bijeli balon kao što je vidljivo na fotografijama. Napominjem kako se to događa odmah uz kamenolom i nizvodno od njega. Uzvodno te pojave nema, kazala nam je Nikolina Bišćan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mještani su, dodaje, obavijestili Rangere - čuvare prirode Karlova koji će prijavu poslati Državnom inspektoratu, odnosno inspekciji zaštite okoliša da provjeri o čemu se radi i kako je nastalo zagađenje.

Ovo nije prvi put da se iz kamenoloma otpadne vode cijede u rijeku, a zabrinutost mještana i svih ljubitelja prirode i Korane još je veća s najavom širenja eksploatacijskog polja kamenoloma.

Što će inspekcija utvrditi ovaj put, možete pratiti na KAportalu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!