ŽUPANIJA / OPĆINE

SLUČAJ BARILOVIĆ

Veliki obrat? U Karlovačkoj županiji tvrde da nema širenja kamenoloma na obali Korane u Bariloviću: Ostaje ista površina i mještani su upoznati s tim

Veliki obrat? U Karlovačkoj županiji tvrde da nema širenja kamenoloma na obali Korane u Bariloviću: Ostaje ista površina i mještani su upoznati s tim
foto čitateljica KAportala

Što se tiče izmjena prostornog plana Karlovačke županije, Jarnjević pojašnjava kako kamenolom Barilović uopće nije razmatran u ovim šestim izmjenama

Poziv u pomoć građanske inicijative iz Barilovića za zabranu širenja kamenoloma na obali rijeke Korane, o čemu je KAportal jutros izvijestio, došao je do županijskih vijećnika na današnjoj sjednici Županijske skupštine. Dio apela Inicijative pročitao je Dimitrije Birač (Nova ljevica) koji je za to iskoristio dio aktualnog sata, a pojašnjenje je tražio i Goran Ilić (Možemo!).

No iz kuta Karlovačke županije, situacije je kud i kamo drugačija. Uvodno je županijska pročelnica Marina Jarnjević kazala kako je prošli tjedan održan jedan vrlo konstruktivan sastanak s predstavnicima Inicijative.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pojasnila je da su dva postupka relevantna za cijelu priču - procjena utjecaja na okoliš kojeg provodi Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a Karlovačka županija je ovdje kao tijelo koje pruža administrativnu, pravnu i tehničku pomoć te izmjene Prostornog plana Karlovačke županije. 

Inicijativa je upoznata sa svime

Vezano uz procjenu utjecaja na okoliš, pročelnica je kazala kako je završena javna rasprava, poslane su sve primjedbe, prijedlozi, mišljenja nadležnom ministarstvu koje još nije poduzelo nikakvu aktivnost.

Što se tiče izmjena prostornog plana Karlovačke županije, Jarnjević pojašnjava kako kamenolom Barilović uopće nije razmatran u ovim šestim izmjenama. 

- Investitor je išao s povećanjem površina, no ona mu nije dopuštena. Ostaje ista površina kakva je bila i ne mijenja se ništa. Sama inicijativa je upoznata s tom činjenicom. Uskoro slijedi izvješće o provedenoj javnoj raspravi gdje će se moći detaljnije vidjeti odgovori na primjedbe.  

Jarnjević dodaje kako se inicijativa poziva i na urbanistički plan uređenja Kosijersko selo koje donosi Općina Barilović.

- Karlovačka županija je u tom postupku donosila mišljenje o potrebi provedbe strateške procjene je li zahvat prihvatljiv za ekološku mrežu. No koliko znam, u tijeku javne rasprave nije bilo nikakvog sudjelovanja javnosti, dodala je.  

Izdvojeno


Reci što misliš!