ŽUPANIJA / OPĆINE

mnogo će značiti

U Plaškom otvorena ljekarna: Stanovnici više neće morati putovati 20 km po lijekove

U Plaškom otvorena ljekarna: Stanovnici više neće morati putovati 20 km po lijekove
Kazup.hr

Među prvim kupcima u novootvorenoj ljekarni u Plaškom bila je 88-godišnja Štefanija Vukaš, koja je dosad, kako je rekla, morala ići po lijekove u 20 kilometara udaljeni Josipdol


U Plaškom je u utorak otvorena ljekarna za koju je načelnik općine Pero Damjanović rekao da će mnogo značiti stanovnicima jer više ne moraju nabavljati lijekove u 20 i više kilometara udaljenim mjestima.

"Od 1653 stanovnika, većina su stariji ljudi i ovo je posebno njima jako važno", rekao je načelnik Damjanović i zahvalio Karlovačkoj županiji na financijskoj pomoći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovačka županija uložila je u opremanje ljekarne 250 tisuća kuna, no to je, rekla je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, samo dio novca potrošenog u posljednjih nekoliko godina na zdravstvenu skrb na tom području - uređene su i opremljene područne ambulante opće i dentalne medicine, a uređen je i stan za liječnika, sve radi, poručila je, ravnomjernog razvoja ruralnih područja.

"Želimo omogućiti građanima koji žive u ovom kraju s velikim potencijalom za razvoj poljoprivrede i turizma da imaju sve preduvjete za ugodan život“, istaknula je Hajsan Dolinar.

U Plaškom je nedavno energetski obnovljena zgrada osnovne škole, a u njoj je otvoren dječji vrtić.

Među prvim kupcima u novootvorenoj ljekarni u Plaškom bila je 88-godišnja Štefanija Vukaš, koja je dosad, kako je rekla, morala ići po lijekove u 20 kilometara udaljeni Josipdol.

"Ovo je jako dobro, dugo smo to čekali. Ja nemam nikog, stara sam, ovo mi puno znači“, rekla je Vukaš i zahvalila svima koji su to omogućili mještanima Plaškog.

Izdvojeno


Reci što misliš!