ŽUPANIJA / OPĆINE

III. FAZA

Zaželi u općinama Vojnić i Josipdol ide dalje! Financijska potpora osigurana za zapošljavanje žena i za pomoć u kući starijim osobama

Zaželi u općinama Vojnić i Josipdol ide dalje! Financijska potpora osigurana za zapošljavanje žena i za pomoć u kući starijim osobama

Sredstva za provedbu projekta osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u punom iznosu

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je petu odluku o financiranju projekata u okviru projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” kojom su Općinama Josipdol i Vojnić odobreni iznosi od 85.303,60 eura odnosno 150.921,76 eura iz Europskog socijalnog fonda u cjelokupnom iznosu.

Projektom će se u Josipdolu zaposliti 13 žena koje će brinuti o 78 krajnjih korisnika uključenih u projektne aktivnosti, te voditelj projekta. Provodit će se u trajanju od 8 mjeseci, a partneri na projektu “ZAŽELI za Općinu Josipdol” su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac i Centar za socijalnu skrb Ogulin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U općini Vojnić načelnik Nebojša Andrić ugovore je potpisao s 21 ženom koje će narednih pola godine skrbiti o šest krajnjih korisnika.

Kako su izvijestili iz Općine, cilj projekta je zaposliti žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Vojnića koje će pomagati osobama u nepovoljnom položaju, kako bi se poboljšao njihov daljnji status na tržištu rada te omogućio razvoj kompetencija kroz edukaciju, a sve u svrhu sprječavanja njihove marginalizacije i socijalne isključenosti.

Izdvojeno


Reci što misliš!