ŽUPANIJA / OPĆINE

BROJNI PROJEKTI

Kolegij županice Martine Furdek-Hajdin u Ozlju: Suradnju Županije i Grada Ozlja ocijenili odličnom, donosi i rezultate

Kolegij županice Martine Furdek-Hajdin u Ozlju: Suradnju Županije i Grada Ozlja ocijenili odličnom, donosi i rezultate

Spreman je projekt za izgradnju dvodijelne sportske dvorane vrijedne oko 3 milijuna eura, uz koji će se ići i u proširenje škole, kako bi ona mogla imati nastavu u jednoj smjeni.

- Ulaganje u obrazovanje i zdravstvo, te sustavno podizanje standarda u tim djelatnostima – to je čvrsto opredjeljenje Karlovačke županije. Sigurno su škole, vrtići i zdravstvene usluge jako važni svim građanima. Zato u Ozlju, ali i u drugim dijelovima županije, nastavljamo u tom smjeru, jer želimo osigurati kvalitetne uvjete života u svakom kutku naše županije, rekla je županica Furdek Hajdin koja je danas bila u Ozlju te tamo odradila još jedan dislocirani kolegij.

Na kolegiju se raspravljalo i o nizu drugih projekata koji se provode ili se planiraju u gradu na Kupi. Primjerice, spreman je projekt za izgradnju dvodijelne sportske dvorane vrijedne oko 3 milijuna eura, uz koji će se ići i u proširenje škole, kako bi ona mogla imati nastavu u jednoj smjeni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U posljednjih nekoliko godina u uređenje Doma zdravlja Ozalj uloženo je oko 800 tisuća eura, što su osigurali sam Dom zdravlja, grad Ozalj, Karlovačka županija i država. Usto, uglavnom iz europskih fondova, osigurano je dodatnih 260 tisuća eura za nabavku opreme i uređaja. Ozalj tako sada ima polikliniku sa svim potrebnim sadržajima: od dentalne i fizikalne medicine do oftamologa, te ginekološke ambulante i ambulanti obiteljske medicine, kažu nam u Županiji. Sve te prostore obišla je županica Furdek Hajdin sa suradnicima.

Grad Ozalj osigurao je i 330 tisuća eura iz europskih fondova za proširenje dječjeg vrtića.

Na kolegiju je rečeno da su u fokusu gradske vlasti sve demografske mjere, osobito Stambeni program za mlade koji provodi županija. U sklopu tog programa, mlade obitelji u ruralnim krajevima Karlovačke županije, koji imaju indeks razvijenosti od 1 do 4, mogu ostvariti i do 15 tisuća eura bespovratno za kupnju ili adaptaciju kuće. Iako Ozalj ima viši indeks razvijenosti, zajedno s Ogulinom prijavio je niz svojih slabije naseljenih naselja za ovaj program, pa će se ove godine i Ozljani moći javiti za županijska bespovratna sredstva u sklopu Stambenog programa za mlade. Usto, i Ozalj je osigurao 20 tisuća eura vlastitih sredstava za pomoć mladim obiteljima na svom području za kupnju kuće.

- Snažno podupiremo demografske mjere koje provodi Karlovačka županija. Smatramo da je ozaljski kraj, zbog blizine Zagreba ali i Slovenije, veoma atraktivan i vjerujemo da možemo zaustaviti negativne demografske trendove. Podizanjem kvalitete života u svim segmentima, uz pomoć i u suradnji sa županijom, vjerujemo da ćemo zadržati ljude ovdje. I ne samo to, vjerujem da će nam se ljudi i doseljavati, zaključila je gradonačelnica Lidija Bošnjak.

Na kolegiju županice zaključeno je kako je suradnja grada Ozlja i Karlovačke županije odlična, a rezultat te suradnje su kvalitetniji uvjeti života za građane.

Izdvojeno


Reci što misliš!