ŽUPANIJA / OPĆINE

ŽUPANICA NA TERENU

Kolegij županice u Tounju! Završeni radovi na rekonstrukciji križanje državne i županijske ceste u vrijednosti gotovo 150 tisuća eura

Kolegij županice u Tounju! Završeni radovi na rekonstrukciji križanje državne i županijske ceste u vrijednosti gotovo 150 tisuća eura

Županica Martina Furdek-Hajdin naglasila je da je prioritet Karlovačke županije ravnomjeran rast i razvitak, a općina Tounj će i dalje imati potporu Županije za sve što čini na dobrobit svih stanovnika općine

Općina Tounj sve više okreće se razvoju turizma, a za njegov razvoj važna je i dobra prometna infrastruktura. Kako bi se povećala sigurnost prometavanja, ali i protočnost automobila posebice za vrijeme turističke sezone, Županijska uprava za ceste Karlovac na inicijativu općine Tounj završila je radove na  rekonstrukciji križanja državne ceste DC 23 i županijske ceste ŽC 3256 u Kamenici Skradničkoj – Kukača.

Završene radove obišli su danas županica Martina Furdek Hajdin, zamjenica županice Vesna Hajsan - Dolinar, ravnatelj Županijske uprave za ceste Karlovac Darko Bebić te načelnik općine Tounj Ivica Sopek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radovi su obuhvatili izgradnju potpornog zida dužine 25 m zbog podizanja nivelete županijske ceste u razinu državne ceste u zoni križanja, kompletnu obnovu kolnika, postavljanje ulične rasvjete, prometnu opremu, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, radove je izvodila tvrtka Rudar d.o.o.. Vrijednost radova iznosi 147.603,31 eura.

Osim ovih radova, obiđeni su i radovi na rekonstrukciji dijela županijske ceste ŽC 3220 i nerazvrstane ceste Mostac u kružno raskrižje, vrijednosti 66.361,40 eura. 

- Ravnatelj ŽUC-a Karlovac Darko Bebić istaknuo je kako su svi ovi radovi rezultat koordinacijskih sastanaka sa JLS-ovima, a koji se pokazuju kao najefikasniji način što brže realizacije projekata i rješavanja tekuće problematike, poručili su iz Županije.

Na kolegiju, održanom u vijećnici Općine Tounj, raspravljalo se i o drugim projektima Karlovačke županije s posebnim naglaskom na projekte na području Tounja. 

Županica Martina Furdek-Hajdin naglasila je da je prioritet Karlovačke županije ravnomjeran rast i razvitak, a općina Tounj će i dalje imati potporu Županije za sve što čini na dobrobit svih stanovnika općine.

Izdvojeno


Reci što misliš!