ŽUPANIJA / OPĆINE

OPĆINA CETINGRAD

Kolegij županice Martine Furdek-Hajdin u Cetingradu: Obnova Starog grada Cetina jedan od prioritetnih projekata

Kolegij županice Martine Furdek-Hajdin u Cetingradu: Obnova Starog grada Cetina jedan od prioritetnih projekata

Projekt sanacije citadele je uključen i u ITU mehanizam.

Županica Martina Furdek Hajdin održala je svoj kolegij u Općini Cetingrad te s načelnicom Marinom Kalić raspravljala o brojim temama, od kojih je najvažnije spomenuti kontinuirani rad na obnovi Starog grada Cetin.

- Projekt je apliciran na NPOO, Ministarstva turizma i sporta te se čekaju rezultati. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4,8 milijuna eura. Projekt je uključen i u ITU mehanizam. Općina je, prijavom na Ministarstvo kulture i medija dobila 66.361,40 eura (500.000,00 kuna) koje će koristiti za daljnju sanaciju Starog grada Cetin, dok Karlovačka županija s dobivenih 26.544,561 eura (200.000,00 kuna) planira izradu glavnog izvedbenog projekta i ishođenje građevinske dozvole za sanaciju citadele, rečeno je na sastanku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovačka županija prijavila je na natječaj Ministarstva turizma i sporta uređenje školskog igrališta u vrijednosti cca 400.000 eura.

Načelnica Marina Kalić naglasila je i prijavu na Program poticanja ravnomjernog razvitka Karlovačke županije za obnovu dviju cesta - u Šiljkovači i Glinicama.

Zamjenik načelnike Osman Mušić izuzetno je zadovoljan suradnjom sa ŽUC-om koji je u 2022. i 2023. godini u obnovu prometne infrastrukture na području općine Cetingrad uložio 1,5 milijuna eura.

Izdvojeno


Reci što misliš!