ŽUPANIJA / OPĆINE

TURISTIČKA PATROLA

Općina Rakovica osvojila drugo mjesto u jednom od najdugovječnijih turističkih izbora u Hrvatskoj - ispred samo Marija Bistrica

Općina Rakovica osvojila drugo mjesto u jednom od najdugovječnijih turističkih izbora u Hrvatskoj - ispred samo Marija Bistrica
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Rakovica je u gotovo svim kategorijama dobila ocjenu 9, ali i čistu desetku za ukupni dojam, slabije je, osmicom, ocijenjena tek ponuda kulturnih sadržaja. Odlične ocjene dobio je i lokalni restoran "Degenija".

Završila je još jedna Večernjakova "Turistička patrola", jedan od najdugovječnijih turističkih izbora u nas, koji se bliži 50. obljetnici. Posljednjih godina uz tradicionalnu i svima dobro poznatu ljetnu patrolu po jadranskim turističkim odredištima, "Turistička patrola" okrenula se i kontinentalnim odredištima pa je tako kada su obilazili veće gradove Karlovac osvojio vrlo dobro četvrto mjesto iza Osijeka, Samobora i Varaždina.

Još bolje je ove godine, kada su "na repertoaru" bile male općine, prošla Rakovica koja je bila i jedini predstavnik Karlovačke županije. Osvojila je 90 bodova i tako se plasirala na drugo mjesto, ili preciznije na diobu drugog mjesta s Voćinom i Svetim Petrom u Šumi, odmah iz Marije Bistrice koja je osvojila bod više. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rakovica je u gotovo svim kategorijama dobila ocjenu 9, ali i čistu desetku za ukupni dojam, slabije je, osmicom, ocijenjena tek ponuda kulturnih sadržaja.

Paralelno s mjestima, "Turistička patrola" obilazila je i lokalne restorane, koji su se borili za "Večernjakovu zvjezdicu". U Rakovici je predstavljen restoran "Degenija", odnosno tamošnja jela gulaš od ličke buše, teletina ispod peke i pastrva s palentom. Dojam je bio odličan pa je "Degenija" dobila veliku Večernjakovu zvijezdu koju osvajaju restorani s više od 95 bodova od mogućih 100. Dobila je maksimalne ocjene za uslugu i ljubaznost te za dojam i prostor i tek neznatno niže za izbor jela i pića.

Izdvojeno


Reci što misliš!