ŽUPANIJA / OPĆINE

DUGI DOL

I u Bariloviću uznemireni zbog gradnje migrantskog kampa u blizini, načelnik: Sljedeći tjedan očekujemo službene informacije, no zabrinutosti ima

I u Bariloviću uznemireni zbog gradnje migrantskog kampa u blizini, načelnik: Sljedeći tjedan očekujemo službene informacije, no zabrinutosti ima
foto KAportal/PIXSELL

Prije Schengena područje Barilovića bilo je izloženo čestim noćnim masovnim kretanjima nepoznatih ljudi, kaže načelnik.

Najavljeno otvaranje kampa/centra za migrante na području Općine Krnjak, odnosno na bivšem poligonu Dugi Dol, sa zanimanjem prate i u Općini Barilović, koja se nalazi u neposrednoj blizini. No, kako ističe načelnik Dražen Peraković, zasad nemaju potvrda o tome da će tako zaista i biti.

- Na upit koji smo uputili u Karlovačku županiju dobili smo odgovor da je zasad sklopljen dogovor o privremenom smješteju migranata u prostorijama Područne škole Gojkovac u općini Vojnić, a da je MUP iskazao interes za prostor bivšeg poligona Dugi Dol. Za drugi tjedan je najavljen  sastanak na kojem ćemo vjerujem, dobiti odgovore na sve pitanja, ističe Peraković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Načelnik ističe da je interes mještana za ovo pitanje vrlo velik, a postoji i bojazan jer nitko ne zna kojeg bi karaktera eventualni centar bio i kako će biti organiziran njegov rad. 

- Moram reći da smo proteklih godina, prije Schengena, bili izloženi čestim masovnim noćnim kretanjima nepoznatih ljudi, koji su nerijetko iza sebe ostavljali nered, a neki su nažalost i smrtno stradali prilikom prelaska Mrežnice. Zato s neizvjesnošću očekujemo službene i detaljne informacije o čemu se tu zapravo radi, koji je karakter centra i na koji će način ti ljudi biti primani, obrađivani i transferirani na neko treće mjesto, a da bismo izbjegli neugodnosti i nesigurnost domaćeg stanovništva, zaključuje načelnik.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!