ŽUPANIJA / OPĆINE

ČETIRI DANA PRIJE POČETKA

I roditelji učenika OŠ Krnjak koji sudjeluju u programu cjelodnevne škole nisu baš oduševljeni? Ravnateljica: "Očekujemo izazove i spremni smo na njih"

I roditelji učenika OŠ Krnjak koji sudjeluju u programu cjelodnevne škole nisu baš oduševljeni? Ravnateljica:
OŠ Krnjak

Riječ je o školi koja do sada nije imala produženi boravak, ima 76 učenika i 35 djelatnika

Nakon što smo početkom ovog tjedna pisali kako su roditelji djece iz Osnovne škole Draganić zajedno s roditeljima iz OŠ Novi Marof podnijeli ustavnu tužbu protiv programa cjelodnevne škole, KAportal je provjerio kako teku pripreme i kakva je atmosfera u drugim osnovnim školama u Karlovačkoj županiji koje sudjeluju u ovom programu. 

Od ukupno 64 škola koje sudjeluju u ovom eksperimentalnom programu u Hrvatskoj, uz već OŠ Draganići tu su i osnovne škole u Krnjaku, Josipdolu i Rakovici. Do objave ovog teksta, javila nam se tek ravnateljica Osnovne škole Katarine Zrinski Krnjak Željka Stojković. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazala nam je kako se intenzivno pripremaju za cjelodnevnu školu i za prvi tjedan sve je spremno za provođenje eksperimentalnog programa. Riječ je o školi koja do sada nije imala produženi boravak, ima 76 učenika i 35 djelatnika. 

Dodaje kako su odrađena stručna usavršavanja djelatnika, organizirana je prehrana učenika sukladno HACCP sustavu te svim smjernicama zdrave prehrane za učenike u okviru besplatnog doručka i ručka. 

Organiziran je prijevoz za sve učenike putnike sukladno novoj organizaciji rada odgojno obrazovnog procesa u kome su potrebe učenika i njegov razvoj na prvom mjestu. Naručeni su svi udžbenici i popratni materijali za sve predmete i oni su u dolasku od strane različitih dobavljača. 

- Izazove očekujemo i spremni smo na njih ali koji su tek ćemo vidjeti kad krenemo u provedbu. Ukupno na raspolaganju imamo 237 tisuća eura s PDV-om i to ćemo utrošiti na dodatno uređenje i opremanje prostora škole u iznosu od 136.300 eura, dodatno opremanje učiona, kabineta i praktikuma u iznosu od 91 tisuća eura i dodatno opremanje prostora više namjena, a tu se misli na kuhinju, u visini od 10 tisuća eura.

Ravnateljica ujedno otkriva kako su reakcije roditelja su podijeljene, no nitko nije ispisao djecu, nitko se za sada ne buni, ni djelatnici, ni roditelji, niti nitko nije otišao sa svog radnog mjesta.

Izdvojeno


Reci što misliš!