ŽUPANIJA / OPĆINE

LOKALNA POLITIKA

HSP dobio svoju dvanaestu podružnicu u Karlovačkoj županiji, vodit će je Ante Matovina! Odmah predstavio i programske osnove

HSP dobio svoju dvanaestu podružnicu u Karlovačkoj županiji, vodit će je Ante Matovina! Odmah predstavio i programske osnove

Preuzimajući dužnost povjerenika HSP-a općine Plaški, Ante Matovina istakao je prioritete u radu podružnice Plaški.

HSP je svoju podružnicu osnovao i u Plaškom, a kako nam javljaju iz ove stranke, to je 12 podružnica u Karlovačkoj županiji.

Dobila je i svog predsjednika - Antu Matovinu. Njega je, naime, na prijedlog županijskog predsjednika Željka Belaneka imenovao predsjednik stranke Nikica Augustinović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Podružnice HSP-a na području Karlovačke županije djeluju u gradovima Ozlju, Ogulinu, Dugoj Resi, Karlovcu i Slunju, te u općinama Bosiljevo, Barilović, Rakovica, Netretić, Draganić i Generalski Stol.

Preuzimajući dužnost povjerenika HSP-a općine Plaški, g. Ante Matovina istakao je prioritete u radu podružnice Plaški.


- To su razvoj malog poduzetništva (poticanje obrtništva, OPG-ova, lovnog i sportskog turizma, izgradnja poduzetničke zone na prostoru bivše vojarne Plaški, te izgradnja turističko – edukativnog centra na jezeru Blato, koji bi trebali biti zamašnjak gospodarskog razvoja općine Plaški, i općini donijeti toliko potrebna radna mjesta, kaže Matovina.

Također, dodaje, HSP će se zalagati za privlačenje stranog i domaćeg investitora, za ulaganje u stočarstvu i poljoprivredi.

- HSP vidi perspektivu općine Plaški u djelatnostima prerade mlijeka, voća i povrća, te uzgoja aromatičnog i ljekovitog bilja, s naglaskom na domaće brendove kao što su proizvodi -: sir, ogulinsko zelje i voćni napitci.

- HSP će poticati uzgoj autoktonih domaćih stočnih pasmina, kao i inzistirati na poboljšanju cjelokupne komunalne infrastrukture na području općine, uređenju općinskih cesta i biciklističkih staza, sanaciji bivše tvornice celuloze Plaški, te poboljšanje i unapređenje socijalnih prava najugroženijih (branitelja i stanovništva poodmakle životne dobi), poticanje demografske politike i stipendiranje učenika i studenata, a cilj mu je čvršće gospodarsko povezivanje općine Plaški sa nacionalnim parkom Plitvice i susjednim općinama Josipdol, Saborsko i Ogulin, navodi se u priopćenju HSP-a. 

Izdvojeno


Reci što misliš!