ŽUPANIJA / OPĆINE

Ulaganja

Općina Žakanje ishodila građevinsku dozvolu za pristup poduzetničkoj zoni, traže novac Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Općina Žakanje ishodila građevinsku dozvolu za pristup poduzetničkoj zoni, traže novac Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU
OŠ Žakanje

Općinski načelnik Danijel Jurkaš je objasnio da je riječ o projektu izgradnje pristupa dužine četiri stotine metara, "što se veže i uz rekonstrukciju državne ceste D-6 – bit će osigurana i treća traka za skretanje kamiona"

Županija karlovačka je u ponedjeljak izdala Općini Žakanje građevinsku dozvolu za izgradnju prilazne ceste poslovnoj zoni po građevinskom projektu tvrtke TEHNOMODUS i projektanta Dragutina Belavića.

Općinski načelnik Danijel Jurkaš je objasnio da je riječ o projektu izgradnje pristupa dužine četiri stotine metara, "što se veže i uz rekonstrukciju državne ceste D-6 – bit će osigurana i treća traka za skretanje kamiona".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vrijednost projekta je oko 600.000 eura bez poreza na dodanu vrijednost. Slijedi prijava tog projekta na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije ovoga tjedna", naveo je Jurkaš.

Nastavlja da je "ostalo za riješiti" još dva izvlaštenja radi potpunog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. "Ovisno o rezultatima natječaja ministarstva, očekujemo da na jesen provedemo postupak javne nabave za odabir izvođača radova", rekao je Jurkas i dodao da u zoni djeluje šest tvrtki koje zapošljavaju ukupno pedesetak radnika.

Izdvojeno


Reci što misliš!